Lurer du på noe, er det bare å spørre

Har du spørsmål, er du alltid velkommen til å skrive til oss her.

Du kan også ringe kundeservice på tlf. 22 11 22 10

Man-fre kl. 9-12 & 13-15

Vilkår og betingelser for Club Matas

Disse vilkårene og betingelsene gjelder fra 31. januar 2023

Det er viktig at du tar deg tid til å lese Club Matas vilkår og betingelser nøye før du sier JA og registrerer deg.

Du må jo vite hva du sier JA til! Det er Matas Operations A/S («Vi», «Oss», «Vår»), org.nr. 27528430, Rørmosevej 1, 3450 Allerød, som står bak Club Matas.  

Henvendelser vedrørende Club Matas kan rettes til kundeservice på tlf. nr. 22112210 eller via e-post: [email protected]

Club Matas er et fordelsprogram som gir deg poeng og andre spesielle fordeler, inkludert rabatter når du som medlem kjøper varer/tjenester på matas.no eller i Club Matas-appen.

Medlemskap i Club Matas

Du kan melde deg inn gratis i Club Matas på matas.no og i Club Matas-appen. Etter påmelding sender vi deg en velkomst-e-post med en lenke til din profil på Matas.no, der du til enhver tid kan finne ditt elektroniske Club Matas-medlemskort. Du finner også ditt elektroniske medlemskort i Club Matas-appen.

For at du skal kunne opptjene poeng (se nedenfor) eller få tilgang til andre Club Matas-fordeler, må du registrere medlemskortet ditt i forbindelse med kjøpet. Club Matas medlemskort er ikke et betalingskort, kredittkort eller garantikort og kan ikke brukes sammen med andre fordelskort. Medlemskapet ditt er personlig, og du kan ikke overdra poeng, bonusgaver eller personlige tilbud til andre Club Matas-profiler.

Når du registrerer deg, må du opprette en medlemsprofil på matas.no eller i Club Matas-appen, der du også må akseptere vilkårene for medlemskap i Club Matas og gi samtykke til at vi kan opprette en medlemsprofil for å kunne gi deg målrettede tilbud og andre fordeler. I forbindelse med at du fullfører profilen din, må du gi ditt samtykke til medlemskap i Club Matas.

Du må ha et norsk mobilnummer, en e-postadresse og være minst 18 år for å være med i Club Matas.

Det er ikke mulig å opptjene og bruke poeng i butikkene våre i Danmark, på Færøyene og Grønland.

Du opptjener poeng når du handler hos Matas

Når du er medlem av Club Matas, får du poeng når du handler på matas.no og i Club Matas-appen. For at du skal kunne opptjene poeng, må du registrere medlemskortet ditt i forbindelse med kjøpet.

Du får 1 poeng for hver 10. krone du handler for. Du opptjener imidlertid ikke poeng når du kjøper gavekort, reseptfrie legemidler, morsmelkerstatning eller legemidler til dyr.

Alle poeng blir registrert på ditt medlemskap og kan innløses i en rabatt hos Matas når du kjøper varer på matas.no eller i Club Matas-appen. Du må minst bruke 125 poeng per kjøp, noe som gir 25 kr i rabatt. Poeng kan ikke konverteres til kontanter eller brukes på kjøp av gavekort, reseptfrie legemidler, morsmelkerstatning eller legemidler til dyr.

Lurer du på noe, er det bare å spørre

Har du spørsmål, er du alltid velkommen til å skrive til oss her.

Du kan også ringe kundeservice på tlf. 22 11 22 10

Man-fre kl. 9-12
& kl. 13–15.


Kontroll og utløp av poeng

Hvis du skal returnere en vare som du har kjøpt på matas.no, vil de poengene du opptjente ved kjøpet bli trukket fra igjen.

Poengene dine utløper 2 år etter at de er opptjent, og vi hjelper deg med å huske å bruke poengene før det er for sent. Vi gir deg beskjed 1 måned før de utløper.

Hvis du melder deg ut av Club Matas, vil alle opptjente og ubrukte poeng automatisk bli slettet. Se punktet «Endringer og utmelding» nedenfor i disse vilkårene og betingelsene.

Les mer om opptjening av poeng her.

Club Matas medlemsside

Når du melder deg inn i Club MATAS, får du samtidig din helt egen medlemsside «MITT MATAS» på MATAS.no og i Club MATAS-appen, som du logger deg inn på ved hjelp av mobilnummeret ditt og et selvvalgt passord. Her kan du blant annet se og korrigere dine personopplysninger samt tilpasse ditt samtykke til å motta kommunikasjon fra oss under punktet «MINE TILLATELSER».

Du kan også se en oversikt over dine Club Matas-poeng – når de er opptjent, når de ev. er brukt og hvor mange poeng du har her og nå. Det er også her du finner kvitteringene for alle kjøp hos Matas.

Slik kontakter vi deg

Når du melder deg inn i Club Matas, samtykker du blant annet til at vi kan kontakte deg med målrettede tips, tilbud, spørreundersøkelser, invitasjoner til konkurranser og begivenheter samt informasjon om nyheter og spesielle kampanjer som angår vårt produktsortiment og medlemstjenester.    

Vanligvis vil vi sende deg e-post, men vi kan også sende deg SMS og varsler i apper som er knyttet til medlemskontoen din.

Datasikkerhet er viktig for oss. Så når vi sender deg e-post fra Club Matas, sender vi dem alltid fra e-postadressene: [email protected], [email protected] eller [email protected]. Hvis du er i tvil om en e-post du mottar er fra oss, kan du sjekke om den er sendt fra våre e-postadresser eller kontakte [email protected]. Vi vil for øvrig aldri be deg om å sende oss kontoopplysninger, passord eller lignende fortrolig informasjon via e-post.

Du bestemmer selv hvor ofte du vil høre fra oss

Du kan til enhver tid informere oss om at du ikke ønsker å høre fra oss. Du kan også alltid si at du ikke ønsker å motta e-post med markedsføring, SMS eller app-varsler fra oss. På den måten kan du selv bestemme hvor mye du vil høre fra oss og hva du vil høre om. Du tilpasser dine tillatelser under «MINE TILLATELSER» i din medlemsprofil.

Vi bruker informasjonskapsler på matas.no og i Club Matas-appen

Når du besøker matas.no og bruker Club Matas-appen, lagrer vi en eller flere informasjonskapsler på enheten din i den grad du har samtykket til informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som kan inneholde personopplysninger som f.eks. IP-adressen din. Den brukes til å gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon, og gjør det dermed for eksempel mulig for oss å samle inn informasjon om din bruk av vår hjemmeside og app.

Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og om hvordan du kan velge eller velge bort informasjonskapsler i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Endringer og utmelding

Vi forbeholder oss retten til å endre vilkårene for opptjening, utløp og bruk av poeng, prisen for medlemskap og abonnementer, samt å endre de øvrige medlemsfordelene, herunder i form av utfasing av fordeler og innføring av nye fordeler, noe som kan få betydning for allerede opptjente poeng. Vi kan også foreta løpende endringer i vår behandling av personopplysningene dine.

Vesentlige endringer av Club Matas-programmet vil bli meddelt skriftlig på den opplyste e-posten med 1 måneds varsel. Det er derfor viktig at du sørger for å oppdatere dine kontaktopplysninger under «Mitt Matas» på matas.no. Medlemskapet ditt og alle opptjente poeng vil i så fall fortsatt kunne brukes innenfor den nevnte tidsfristen. Hvis du ikke aksepterer endringene, må du melde deg ut av Club Matas før endringene trer i kraft.

Uvesentlige endringer og endringer til din fordel kan gjennomføres uten varsel.

Hvis du ikke lenger ønsker å være medlem av Club MATAS, kan du melde deg ut via «MITT MATAS» under «INNSTILLINGER» og «AVMELD» på matas.no eller i Club MATAS-appen via «MITT MATAS» under «MIN PROFIL» og «REDIGER INFORMASJON». Hvis du melder deg ut, mister du alle opptjente poeng som du ennå ikke har brukt. Samtidig mister du retten til å motta bonusgaver, premier eller innløse premiebevis eller medlemsfordeler, ettersom det krever et gyldig medlemskap.

Du vil automatisk bli meldt ut av Club Matas hvis du ikke har opptjent poeng i Matas i løpet av 2½ år, og dine siste poeng er dermed utløpt.

Misbruk av medlemskortet kan medføre permanent ekskludering av Club Matas og dermed også at vi inndrar dine opptjente poeng, bonusgaver, premier og personlige tilbud. Eksempler på misbruk kan være: Opprettelse av flere profiler på samme person eller personkrets for å omgå våre regler om kjøpsbegrensninger og vårt forbud mot kjøp med tanke på videresalg, juks med poeng, f.eks. hvis et produkt er kjøpt på en profil, men byttes på en annen profil, tyveri eller forsøk på dette, eller uakseptabel oppførsel overfor Matas' ansatte.

Behandling av dine personopplysninger

Senest oppdatert 1. februar 2023

Det er Matas Operations A/S som er behandlingsansvarlig for personopplysningene dine. Når du melder deg inn i Club Matas, aksepterer du at vi kan behandle personopplysningene dine med tanke på å administrere medlemskapet ditt, kommunisere med deg osv.

Du kan lese mer om vår behandling av dine personopplysninger og dine rettigheter nedenfor. Når du bruker på matas.no, gjelder Matas' personvernerklæring i tillegg til disse vilkårene og betingelsene.  


Administrere medlemskapet ditt
Vi behandler dine personopplysninger for å kunne administrere ditt medlemskap i Club Matas samt for å kunne gi deg tilgang til dine medlemsfordeler og kommunisere med deg om ditt medlemskap.

For de ovennevnte formålene behandler vi følgende opplysninger om deg:  

  • Informasjonen du oppgir når du melder deg inn i Club Matas og når du oppdaterer profilen din, inkludert navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, fødselsdato
  • Informasjon om ditt kortnummer/medlemsnummer i Club Matas
  • Opplysninger om dine kjøp i Matas hvis du samtidig bruker medlemskortet ditt
  • Informasjon om opptjening og bruk av poeng samt andre medlemsfordeler
  • Opplysninger om eventuelle tilleggsabonnementer knyttet til ditt medlemskap i Club Matas og kjøp forbundet med dette
  • Opplysninger som samles inn når du kommuniserer med oss vedrørende medlemskapet ditt
  • Betalingskortopplysninger som kreves ved fakturering hvis du har kjøpt andre tilvalgsabonnementer/tjenester som skal betales
  • Opplysninger om dine produktanbefalinger

Det rettslige grunnlaget for vår behandling er vår avtale med deg om medlemskap, jf. personvernforordningens art. 6 nr. 1 bokstav b. Rettsgrunnlaget for behandling av produktanbefalinger vår legitime interesse i å gi deg relevante anbefalinger, jf. personvernforordningens art. 6, nr. 1, bokstav f.

Når du er logget inn som Club Matas-medlem på Matas.no eller i Club Matas-appen, bruker vi også ovenstående opplysninger for å kunne tilby en personlig tilpasset opplevelse, inkludert prioriterte produktanbefalinger. Det rettslige grunnlaget for vår behandling er vår berettigede interesse i å gi deg en relevant opplevelse på våre plattformer, jf. personvernforordningens art. 6 nr.1 bokstav f.

Målrettet markedsføring og statistikk
Hvis du har gitt oss ditt samtykke, behandler vi personopplysninger knyttet til din medlemskonto med det formål å sende deg markedsføring og til profilering, slik at vi bedre kan målrette markedsføringen til deg og dine interesser.

Til ovennevnte formål behandler vi opplysninger som er nevnt ovenfor under punktet «Administrere medlemskapet ditt» samt følgende opplysninger:


•    Informasjon om hvilke nyhets-e-poster du åpner og klikker på
•    Informasjon om hvilke sider du besøker på matas.no når du er logget inn som Club Matas, og hvilke produkter du klikker på og legger i handlekurv samt din bruk av Club Matas app.
•    Andre opplysninger du gir oss i forbindelse med ditt medlemskap, f.eks. opplysninger om kjønn, interesser, samt opplysninger om ditt hår, din hud, sminkevaner og preferanser samt generell informasjon om helsen din
•    Informasjon om konkurranser du deltar i
•    Svar på spørreskjemaer, med mindre vi ved utsendelsen har opplyst at dine svar kun brukes i anonymisert form, f.eks. til statistikk eller utvikling av forretningskonseptet vårt
•    Produktanmeldelser som du legger inn på matas.no eller i Club Matas-appen i forbindelse med kjøp hos Matas når du har brukt ditt Club Matas-medlemskap til kjøpet
•    Opplysninger som samles inn via informasjonskapsler hvis du har gitt ditt samtykke til vår bruk av informasjonskapsler.

Det rettslige grunnlaget for vår behandling er ditt samtykke, jf. personvernforordningens art. 6 nr. 1 bokstav a.

Uansett om du tilbakekaller samtykke til markedsføring, benytter vi alle dine opplysninger til intern statistikk så lenge du er medlem av Club Matas, jf. personvernforordningens art. 6 nr. 1 bokstav f. Formålet er å utvikle og forbedre Matas' produkter og tjenester.

Deltakelse i konkurranser
Vi behandler de personopplysningene du gir oss i forbindelse med din deltakelse i våre konkurranser med det formål å kommunisere med deg samt for å kunne sende deg eventuelle premier.

Det rettslige grunnlaget for vår behandling av dine opplysninger er vår legitime interesse i å kunne avvikle konkurransen, jf. personvernforordningens art. 6 nr.1 bokstav f.

Hudtest
Hvis du tar i Matas' hudtest, kan vi behandle følgende personopplysninger med det formål å analysere hudtypen din, slik at vi kan sende produktanbefalinger til deg:

  • Opplysninger om deg og huden din som du gir i forbindelse med at du tar Matas' hudtest (alder, kjønn, hudtype, hudtilstand, mulige utfordringer med din hud osv.)
  • Alle bilder av huden din som du laster opp.


Hvis du velger å laste opp bilder, slettes de umiddelbart etter at du har mottatt produktanbefalingen. Øvrige opplysninger om din hudtest slettes hvis du tilbakekaller samtykket ditt.

Vår hjemmel til behandling av dine opplysninger til dette formålet er ditt samtykke som du har gitt i forbindelse med at du vil ta Matas' hudtest, jf. personvernforordningens art. 6 nr. 1 bokstav a og ev. art. 9 nr. 2 bokstav a hvis helseopplysninger blir behandlet.

Funksjonen 'Lagre betalingskort'
Vi lagrer kortopplysningene dine til bruk for fremtidige kjøp hos oss hvis du har gitt oss samtykke til det på matas.no eller i Club Matas-appen. Det rettslige grunnlaget for vår behandling av dine personopplysninger i den forbindelse er derfor ditt samtykke, jf. personvernforordningens art. 6 nr. 1 bokstav a. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket, og hvis du gjør det sletter vi de kortopplysningene som er lagret.

Dine kortopplysninger lagres kryptert hos vår betalingsleverandør. Du kan alltid redigere de lagrede betalingskortopplysningene under «Mitt Matas» på matas.no, der du også kan se kommende betalinger og en betalingsoversikt. Hvis du har innsigelser mot en betaling, kan du alltid henvende deg til kundeservice på [email protected]

Hvis du velger å lagre kortopplysningene dine, vil andre personer kunne foreta kjøp hos Matas ved bruk av betalingskortet ditt hvis de logger inn på medlemskontoen din ved bruk av ditt brukernavn og passord. Pass derfor på at du alltid velger et sterkt passord til din Club Matas medlemskont, og ikke gir tilgang til andre personer.

Mistanke om misbruk
Ved konkret mistanke om misbruk av Club Matas-medlemskapet, kan ovenstående opplysninger dessuten brukes til å undersøke eventuelle uregelmessigheter med det formål å beskytte Matas' interesser. Vår fullmakt til å behandle dine opplysninger til dette formålet er vår berettigede interesse i å forebygge og avsløre uregelmessigheter som kan medføre tap for oss, jf. personvernforordningens art. 6 nr. 1 bokstav f.

Oppbevaring, utmelding og sletting:

Vi lagrer opplysningene dine så lenge du er medlem av Club Matas. Ved utmelding av Club Matas vil du umiddelbart bli blokkert i vårt system, og du vil ikke lenger motta kommunikasjon fra oss. Vi stopper samtidig med å behandle dine opplysninger i markedsføringsøyemed. Vi sletter imidlertid først medlemskapet ditt og opplysningene dine endelig 30 dager etter at du har meldt deg ut av Club Matas, slik at vi f.eks. kan hjelpe deg hvis du meldte deg ut ved en feiltakelse. Hvis dine opplysninger eller deler av dem brukes i en pågående sak, blir den informasjonen som er nødvendig for denne behandlingen imidlertid ikke slettet før etter at saken er avsluttet. De personopplysningene som inngår på fakturaer utstedt til deg i forbindelse med kjøp på matas.no oppbevarer vi i litt over to år etter kjøpet, inntil retten til å reklamere over varen er utløpt, jf. Matas' personvernerklæring.  

Eksterne samarbeidspartnere:
Dine opplysninger overføres til eksterne samarbeidspartnere som behandler opplysningene på våre vegne. Vi bruker eksterne samarbeidspartnere til blant annet teknisk drift av systemer og forbedringer av Club Matas, utsendelse av nyhetsbrev samt målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din vurdering av Club Matas og våre produkter. Vi benytter også en ekstern samarbeidspartner til oppbevaring av kvitteringer for kjøp som foretas ved bruk av medlemskortet ditt. Disse selskapene er databehandlere, og de behandler personopplysninger som vi er behandlingsansvarlige for i henhold til våre instrukser. De skal ikke bruke opplysningene til andre formål enn å oppfylle avtalen med oss, og skal behandle opplysningene fortrolig. Vi har inngått skriftlige databehandleravtaler med databehandlere som behandler personopplysninger på våre vegne.

I det omfang vi bruker databehandlere som er etablert utenfor EU/EØS, vil dette alltid skje i henhold til overholdelse av gyldige overføringsgarantier i form av EU-kommisjonens standardkontraktsbestemmelser, jf. personvernforordningens art. 46. Hvis du ønsker en kopi av standard kontraktsklausulene, er du velkommen til å kontakte oss.

Dine rettigheter
Du har alltid rett til å få innsikt i hvilke opplysninger vi har registrert om deg samt en rekke tilleggsinformasjon, og du kan alltid be oss om å korrigere eller (i noen tilfeller) slette opplysningene dine hvis de er feil, ufullstendige eller irrelevante. Kontakt Matas kundeservice på [email protected] Det er også hit du skal henvende deg, hvis du vil benytte deg av den rett du har i visse tilfeller til å få utlevert opplysningene dine eller få dem overført til en annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet), å få begrenset behandlingen av opplysningene dine til kun å gjelde oppbevaring, eller hvis du ønsker å protestere mot vår ellers lovlig behandling av dine opplysninger inkludert i forhold til direkte markedsføring. Vær oppmerksom på at hvis du ber oss om å slette opplysningene dine, da kan det bety at du blir meldt ut av Club Matas.


Du kan også når som helst endre stamopplysningene dine i din personlige profil på matas.no eller i Club Matas-appen.

Du kan til enhver tid tilbakekalle eventuelle samtykker du har gitt oss til behandling av dine personopplysninger ved å melde deg ut av Club Matas, eller på «MITT MATAS» medlemssiden på matas.no under «INNSTILLINGER» og «TILLATELSER». Har du samtykket til å ta Club Matas hudtest, må du likevel tilbakekalle dette samtykket ved å kontakte [email protected]. I så fall vil vi slette alle opplysninger vi har om deg fra hudtesten.

Hvis du velger å trekke tilbake samtykket ditt, påvirker det ikke lovligheten av vår behandling av personopplysningene dine på bakgrunn av ditt tidligere meddelte samtykke og frem til tidspunktet for tilbaketrekking. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt, har det derfor først virkning fra dette tidspunktet.

Hvis du mener at vi har brutt gjeldende regler om beskyttelse av personopplysninger i vår behandling av dine opplysninger, kan du klage til Datatilsynet (www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss), Postboks 458 Sentrum, 0150 Oslo, telefon 22 39 69 00, e-post til [email protected].