Hudpleie
Vitamin C - De beste produktene for strålende hud
Glow! Det er nettopp hva huden får når du bruker C-vitamin i hudpleierutinen din. Men C-vitamin kan faktisk gjøre annet enn å gi glød til huden: det kan gi en jevnere hudtone, beskytte huden mot forurensning og også være med på å gi fukt. Få oversikt over styrkene til de forskjellige merkene, slik at du kan finne de produktene som passer best for akkurat deg.

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men C-vitamin er virkelig en multitasker og kan avhjelpe flere forskjellige ting, som for eksempel pigmentforandringer og forskjellig hutone. Den andre siden av gullmedaljen? Vitamin C er vanvittig vanskelig å holde stabil - det vil si at det skal svært lite til før det blir dårlig og slutter å virke. Det betyr også at prisen for god, stabilisert c-vitamin kan være i den høye enden.

Hvilken type bør jeg velge?

Det er etter hvert mange merker å velge mellom når det gjelder C-vitamin og det er forskjellig hva produktene fokuserer på. Her får du en oversikt over noen av de virkelig gode typene, slik at du kan velge det som passer best til din hud og ditt behov.


Husk at huden kan bli litt mer solsensitiv av C-vitamin, så det er enda viktigere å bruke en dagkrem med solfaktor i.

Rodial

Rodial er kjent for å inneholde virksomme ingredienser med inspirasjon fra den kosmetiske industrien - men helt uten nåler, selvfølgelig!


Det gode med nettopp denne serien er at du kan velge en rekke produkter med vitamin C og altså virkelig sette fart på glød til hud-prosjektet.


C-vitaminserien fra Rodial er et godt valg hvis du aktivt vil redusere synligheten av linjer og rynker, og samtidig gi huden en kjempestor fuktboost. Hvis du bare skal velge ett produkt, kan du prøve Rodials Peeling Pads, som også inneholder fruktsyre.

Ecooking

Ecookings visjon er å skape produkter som har en synlig effekt, og også at de skal inneholder så mye naturlighet og økologi som mulig.


Det nye serumet fra det danske merket er et parfymefritt C-vitaminserum. Den kan prikke litt i huden og få huden til å blusse opp i et kort øyeblikk. Derfor er C-vitamin Serum ikke anbefalt til svært sensitiv hud. Til gjengjeld får du en fuktbombe fylt med vitamin C, som gir fin glød til ansiktet.

Philosophy

Med Philosophys Microdelivery Peel Kit får du C-vitamin i en kur til hjemmebehandling som er supersmart og effektiv. To-trinns peelingsystem gjenoppretter solskadet og hyperpigmentert hud. Settet inneholder vitamin C/Peptid-krystaller og melkesyre/salisylsyre-aktiverende gel.


Behandlingen kalles også «microdelivery peel», og er som sagt en god kur hvis du opplever hyperpigmentering og solskader.

Ole Henriksen

Mange kjenner allerede Truth-serien fra Ole, men det er altså også en fantastisk boost av C-vitamin til huden fylt med antioksidanter, som virker som skjold mot ekstern forurensning.


Serien inneholder også fuktbindende ingredienser og vil være et godt valg hvis du har bruk for fukt, glød og beskyttelse.

The Organic Pharmacy

Her kan du få en høydosert, ikke-irriterende stabilisert C-vitamin som er målrettet tretthetstegn i huden (det vil si en litt grålig hudtone). Serumet øker også kollagenproduksjonen i huden, som bidrar til å jevne ut fine linjer.


Du kan bruke produktet sammen med din vanlige hudpleie. Rens og ev. toner skal på først, og så skal den på før nattkremen din.

Relaterede produkter

Relaterte artikler

Les mer om B-vitamin

Helse og sunnhet

Les mer om B-vitamin

Av Matas

I denne artikkelen ser vi nærmere på vitamin B. Eller rettere sagt, 8 forskjellige typer vitamin B. Kanskje kjenner du allerede til folsyre, biotin eller B12? Men visste du at alle disse B-vitaminene faktisk er innbyrdes avhengige av hverandre når det kommer til funksjonen i kroppen?

Les mer
Vitamin A i hudpleie – bekjemp rynker og uren hud

Hudpleie

Vitamin A i hudpleie – bekjemp rynker og uren hud

Av Trine Brøndsted

Vitamin A er ikke bare noe vi får fra mat og kosttilskudd. Vitamin A i hudpleieprodukter har en dokumentert effekt, slik at vi slett ikke trenger å diskutere om det virker eller ikke. Her er alt du trenger å vite om vidunderingrediensen.

Les mer
Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Hudpleie

Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Av Isabel Marschall

Ønsker du også å kunne gi deg selv en herlig ansiktsmassasje? Med face rollers i krystall kan du enkelt og sikkert øke blodsirkulasjonen i ansiktet og sikre deg en lekker og sunn glød.

Les mer
Finn din hudtilstand

Hudpleie

Finn din hudtilstand

Av Matas

Kjenner du din hudtilstand og eventuelle utfordringer, kan du best finne den målrettede pleien som er spesielt tilpasset din huds behov. Hvis du er i tvil om huden din, kan du her lære mer om forskjellige hudtilstander og hudindikasjoner, slik at du kan finne den målrettede pleien som passer best til din hud.

Les mer