Hudpleie

Vi tester vippeserum

Drømmer du om lange, vakre øyenvipper – og har du vurdert å investere i et vippeserum? Så se her, hvor vi tester forskjellige serum og finner det beste vippeserumet. Vi kan allerede nå avsløre at vi er imponert over effekten av vidunderproduktet til vippene, som får dem til å vokse i lengde og tykkelse.

Det er mange av oss som kjemper for å få vippene til å bli lengre. Heldigvis er det mange merker som har utviklet et vippeserum, og hvis man drømmer om bambivipper, kan man investere i et slikt. Det virkningsfulle øyevippeserumet har i hvert fall funnet veien til hjertene våre, og i dagens artikkel kan du se hvilken effekt vippeserumet har hatt på øyevippene våre. ​​​​​​​


"Vippene mine ble så lange at de nærmest begynte å kile øyelokkene mine, og derfor stoppet jeg etter 4 ukers bruk."

Vippeserum – best i test

1. Xlash serum (Karina)

Jeg har alltid hatt veldig korte og tynne øyevipper. De nedre øyevippene mine var nesten lengre enn de øvre. Jeg får bare ikke særlig lange øyenvipper – om det er på grunn av mitt Asian-gen, eller om jeg har vært for brutal mot vippene mine tidligere, det vet jeg ikke. Men jeg var i hvert fall ikke i tvil da Michelle spurte om jeg ville teste Xlash – absolutt!


De første 3-4 ukene kunne jeg ikke se den store forskjellen. Jeg merket imidlertid at jeg hadde fått flere vipper, men de var fortsatt veldig korte. Jeg begynte egentlig å tenke at jeg nok ikke ville få de lange vippene som kollegene mine begynte å få. Men da jeg kom til uke fem, begynte jeg virkelig å se en forskjell. Jeg fikk lengre vipper og flere små vippehår.


Let's face it – jeg kommer nok aldri til å få de superlange vippene som treffer brilleglasset og kiler på øyelokket, men jeg er utrolig glad for det resultatet jeg har fått. Spesielt når jeg bruker favorittmaskaraen min, Telescopic Extra Black fra L'oréal Paris.

​​​​​​​

Man skal bruke Xlash hver kveld i minst åtte uker. Jeg må innrømme at jeg glemte det en gang i blant, eller at jeg ikke orket å reise meg fra sengen for å hente den (don't judge me). Jeg fikk likevel et pent resultat, og det har også motivert meg til å prøve å huske å bruke den – fordi jeg nå vet at det virker. Jeg opplevde hverken svie eller irritasjon på øynene.

2. M2 Lash Serum (Michelle)

Jeg synes at før/etter-bildene mine snakker for seg selv: M2 Beauté Eyelash Serum virker, og det er uten tvil det beste vippeserumet jeg har prøvd.


På bildet har jeg brukt min favorittmaskara fra Maybelline (Lash Sensational Mascara), og jeg er ganske sikker på at den er medskyldig i at vippene mine er "on point".


Det står i veiledningen at man kan se resultater etter seks til åtte uker, men allerede etter fire uker sluttet jeg å bruke vippeserumet. Vippene mine hadde blitt så lange at de begynte å kile på øyelokkene mine. Jeg har deretter brukt M2s øyevippeserum et par ganger i uken for å vedlikeholde resultatet.
Jeg mener dette øyevippeserumet er best i test, og selv om det er litt dyrt, er det verdt det.


#Tips! Du kan også prøve å bruke vippeserumet på øyenbrynene. Det har jeg gjort – og selv om det kan være vanskelig å se fordi jeg har tegnet opp brynene mine, har det hatt en stor effekt.

Sarah Posin om M2 Vippeserum

Herlige Sarah Posin har også testet M2 Eyelash Serum, og hennes før/etter-bilder (uten maskara) får tale for seg selv med et sitat fra Sarah:  


"M2 Eyelash Serum er et av de beste vippeserumproduktene jeg har prøvd, fordi det gir raske og synlige resultater, noe du kan se på mitt før/etter-bilde".

3. Sanzi vippeserum (Anja)

"ET STORT JA" var svaret mitt da redaksjonen spurte om jeg ville teste Sanzi Beauty vippeserum.


Jeg har alltid hatt korte vipper som har levd sitt eget liv. Det har ikke vært unormalt at de har knekt og gitt en merkelig, ujevn look. Og jeg har alltid tenkt at jeg nok bare hadde trukket det korteste strået på den fronten.

​​​​​​​

I veiledningen står det at man skal bruke Sanzis vippeserum hver kveld i seks til åtte uker for å se resultater. Selv etter de første fire ukene kunne jeg ikke se den store forskjellen. Vippene mine var da litt kraftigere, og lengdeforskjellen hadde også utlignet seg litt, slik at vippene mine var jevnere. Så langt, så bra.
Men så skjedde det noe ...
Jeg la faktisk ikke merke til det selv før jeg så etter-bildene. Og da ble jeg faktisk nokså paff. Det har virkelig skjedd mye de siste fire ukene av testperioden min!


Vippene mine er jevne, fyldige og lange, noe de aldri har vært før.
Selv venninnene mine har kommentert det, og faktisk var det en av dem som trodde at jeg hadde fått eyelash extentions. Men nei, de har faktisk vokst helt av seg selv!

4. Swiss Clinic Eyelash Serum (Amelie)

Hvordan er den å påføre, og når legger du den på?
Swiss Lashes er svært enkel å påføre med den medfølgende børsten. Jeg har lagt på serum morgen og kveld hver dag i fire uker.


Hva synes du om resultatet?
Før jeg startet testen var vippene mine tørre og litt stive. Etter tre ukers bruk av Swiss Lashes opplevde jeg mykere, tettere og mørkere vipper.


Pluss: Jeg var nervøs for om serumet ville svi på huden rundt øyet, men jeg har ikke merket noe negativt i det hele tatt. Jeg opplevde å få mykere og litt tettere vipper.

​​​​​​​

Minus: Det tok en stund før jeg så resultater, ca. tre uker, så det gjelder å ikke gi opp. Jeg synes ikke at det var så stor forskjell på lengden til vippene mine, men jeg har allerede ganske lange vipper, så kanskje det er derfor.​​​​​​​

Hva er vippeserum?

Vippeserum er et serum som inneholder aktive ingredienser som går inn og pleier vippene og får dem til å vokse. Det kan både påføres i en tynn strek over øyelokket like ved vippene eller på undervippene. Noen vippeserum blir lagt på som en maskara, men pass på så du ikke får noe i øynene. Det kan svi og gjøre øynene irriterte.


​​​​
Det finnes selvfølgelig flere enn dem vi har testet her, blant annet Xlash Eyelash Serum og Mavala Double Lash, som begge er populære forslag til vippeserum

Opprinnelig et legemiddel

Øyevippeserum ble opprinnelig oppdaget fordi et legemiddel mot grønn stær hadde den bivirkningen at vippene ble lange når det ble brukt.
​​​​​
De første produktene som kom på markedet og lovet lange øyenvipper var Latisse. Det kom på markedet i 2009. Latisse blir ikke solgt i Danmark, ettersom det inneholder bimatoprost som tilhører gruppen prostaglandiner, og bimatopros er et legemiddel.

Er øyevippeserum farlig?

Det at bimatoprost er et prostagladin er viktig, for det er roten til alle diskusjoner om vippeserum er farlig. Det har vært diskusjoner om vippeserum er et legemiddel og ikke et kosmetisk produkt, og dermed også om det har bivirkninger, som f.eks. misfarget iris. Fokus har vært på om noen av de bivirkningene til det opprinnelige legemidlet mot grønn stær også fantes i de vippeserum som inneholder prostaglandiner.  

​​​​​​​

M2 Beauté har vært i søkelyset da en lege mente at det var et legemiddel. Men virkestoffet som finnes i vippeserumet er ikke det samme som det du finner i medisinen mot grønn stær, men et lignende stoff.

Test alltid

Hvis du har følsomme og sensitive øyne, er det en god idé å være forsiktig. Det er tross alt et produkt som kommer svært tett på øynene. Blir øynene dine røde eller irritable, så ikke bruk vippeserumet, men test en annen type.

​​​​​​​

Når du kjøper vippeserum i Danmark eller i Europa, kan du være sikker på at produktet er godkjent til kosmetisk bruk.

Relaterede artikler

5 tips for fyldigere bryn og vipper

Makeup

5 tips for fyldigere bryn og vipper

Av Trine Brøndsted

Ønsker du sterke, sunne og vakre bryn og vipper? Da har vi i denne artikkelen samlet våre fem beste tips til hvordan du kan komme i mål med den bryn- og vippelooken du ønsker.

Les mer
Falske øyenvipper – den ultimate guiden

Makeup

Falske øyenvipper – den ultimate guiden

Av Trine Brøndsted

Vi kan alle ha behov for å gi øynene litt ekstra, og falske øyenvipper er den perfekte måten å sette fokus på øynene. Vi guider deg til falske vipper til hverdags og fest.

Les mer
Redaksjonen tester: Beste maskara

Makeup

Redaksjonen tester: Beste maskara

Av Amalie Schiller

Maskara er den tingen i sminkepungen vi her i redaksjonen hverken kan og vil leve uten. Noen foretrekker en maskara som gir et intenst og dramatisk utseende, mens andre elsker de lange og tynne vippene. Vi må nok innrømme at maskara er det produktet vi har skiftet ut flest ganger siden vi i begynnelsen av tenårene begynte å eksperimentere med den billigste typen, som vi akkurat hadde nok lommepenger til å kjøpe. Nå har vi bestemt oss for å teste noen av de beste maskaraene.

Les mer
Vi tester vannfast maskara som holder vann!

Makeup

Vi tester vannfast maskara som holder vann!

Av Mia Dybkilde & Anne Sophie Gamborg

Planlegger du å hoppe en tur i bølgene eller er du lei av at regnet ødelegger makeupen, bør du få tak i en vannfast maskara. Vi har testet fire forskjellige vannfaste maskaraer, og gir deg en oversikt over tidligere tester – les dommene her.

Les mer
Våre eksperter veileder deg
Våre eksperter veileder deg

Møt våre utdannede materialister, frisører og farmakonomer.