Dufter
Topp 9 dufter for kvinner
Hvilke dufter er de bestselgende og mest populære for kvinner i 2023? Det avslører jeg i denne artikkelen, hvor jeg har undersøkt hvilke dufter som er blant de mest solgte i matas. Let's start!

Har du også vurdert å kjøpe deg en ny duft? Da bør du lese videre. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva andre kvinner legger i handlekurven når de kjøper en duft på matas.no. Hvem vet, kanskje finner du din nye favoritt på listen?

1. Giorgio Armani Sì Eau de Parfum

Overraskelse! Nok en gang tar Sì førsteplassen for de absolutt bestselgende duftene, og jeg forstår godt hvorfor Sí har vunnet flere kvinnehjerter. Den er nemlig herlig! Faktisk har Sí fått en lillesøster, nemlig Sí intense.


Sí består av en kombinasjon av solbærsaft, fresia, rose og lyse trenoter, som gjør duften elegant og unik. Sì-kvinnen er fri og vet hvordan livet leves fullt ut. Hun representerer den rolige styrken av kvinnelighet, og utstråler en blanding av mystikk og følelser. Hennes styrke er hennes dristighet og mot til å si Sì!

2. Calvin Klein Sheer Beauty Eau de Toilette

Denne lette, feminine duften fra Calvin Klein utstråler naturlighet, selvtillit og sjarm, noe som har gjort den ekstremt populær her på matas.no.

Calvin Klein Sheer Beauty Eau de Toilette åpner med friske noter av røde bær og musserende fersken, beriket med hjertenoter av delikat peon, rosa lilje og sjasmin. Notene gir duften en blomstrete og sensuell vibe, som avrundes av varme noter av sandeltre, vanilje og moskus. En delikat duft som faller i smak hos de fleste.

3. Chanel Coco Mademoiselle Eau De Parfum Spray

De fleste av oss har vel på en eller annen gang i livet møtt på en uimotståelig duftsky av Mademoiselle. Hvis ikke, vil jeg anbefale å klikke denne duft-ladyen hjem med det samme! Mademoiselle har en helt spesiell og sterk karakter med en overraskende frisk aura.


De utsøkte notene som skjuler seg i den vakre flasken er blant annet appelsinblomst, mandarin og bergamott i toppnotene. De sensuelle hjertenotene byr på sjasmin og rose, mens patsjuli, vanilje og vetiver ligger på lur i basen. En blanding av en frisk, krydret og søt duft. Nå har jeg selv hatt Mademoiselle hjemme på badet et par ganger, og det er utrolig hvor lenge den holder på huden.

3. Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum

Libre kysset solen for første gang i 2019 og har siden vært en av de store favorittene blant kvinner. Libre kjennetegner den sterke og dristige kvinnen, som lever livet fullt ut. Kombinasjonen av appelsinblomst og blomstrende lavendel gir en feminin touch, mens vaniljen fra Madagasker skaper en varm følelse. Flasken skriker av modernitet med sine vinkler så skarpe som haute couture.


Den ikoniske logoen som er festet til glasset som en juvel, kjennetegner Yves Saint Laurents moderne tilnærming til å fange alles oppmerksomhet, mens det gylne kjedet og det asymmetrisk svarte lokket kompletterer inntrykket.


4. Zarko Pink Molécule

Zarkoperfume har på rekordtid vunnet mange kvinnehjerter Norge over med sine delikate og unike dufter. Så det kommer ikke som en overraskelse at vi finner Zarkoperfume Pink Molécule på denne topp 10-listen.

Det er en frisk og lett duft inspirert av den lune norske våren og de mørke trærne i de norske skogene. Den inneholder toppnoter av hylleblomst, aprikos og sort orkidé, samt bunnoter av mahogni og sorte trenoter.

5. Biotherm Eau Vitaminée Eau de Toilette

Sommer, sol og sitrusfrukter. Det er nettopp det den friske duften fra Biotherm er inspirert av, noe som også vises tydelig på flasken.


Notene avspeiler naturligvis også den sommerlige og sitrusaktige duften, der musk og noter av sitrus spiller en sentral rolle. Den perfekte duften til deg som sverger til friske dufter.


6. Boss Femme Eau de Parfum

Denne fine lille flasken ser ikke bare fantastisk vakker og elegant ut, den lukter også utrolig godt. Boss Femme Eau de Parfum er en strålende, mild og myk duft som oser av feminin energi.

Den har fristende toppnoter av mandarin og solbær, samt kremete og muskaktige bunnnoter. I tillegg er den beriket med noter av rose, orientalsk lilje og stephanotis. En varm, subtil duft som vi nesten kan garantere at du vil få komplimenter for.

7. Lancôme La Vie Est Belle Eau de Parfum 

Selvfølgelig er en av Lancômes ikoniske dufter også på topp 10-listen. Generelt er de herlige duftene fra Lancôme svært populære, men spesielt Lancôme La Vie Est Belle Eau de Parfum utpeker seg som en favoritt.

Den bestselgende duften inneholder noter fra den dyrebare irisen og har en anelse sødme fra vanilje. I tillegg blir sansene møtt av en frisk aura fra appelsinblomst, sjasmin og tonkabønner. En god kombinasjon av en søt, fruktig og blomstrete duft. ​​​​​​​

8. Ralph Lauren de Toilette

Denne herlige duften fra Ralph Lauren er en forfriskende og lett parfyme, som er perfekt til kvinner med masse energi! Den gir nemlig en oppløftende boost som man bare kan bli i godt humør av.

Den inneholder blant annet noter av appelsin, epleblader, magnolia og iris, som komplimenteres av en kontrastfylt note av moskus. En fantastisk duft til daglig bruk som vil løfte humøret ditt.

9. Lancôme Hypnôse Eau de Parfum Spray 

Lancôme er utrolig flinke til å skape herlige parfymer, og derfor finner du dem enda en gang på denne topp 10-listen. Og det kommer ikke som en overraskelse!

Lancôme Hypnôse Eau de Parfum Spray er en duft full av sjel og lidenskap, som er inspirert av sensualitet og alt som er feminint. Den har noter av blant annet vanilje og vetiver, som beruser sansene og tilfører glede til hverdagen. En ekte klassiker som vi her i redaksjonen også elsker.

Andre bestselgende dufter:

Relaterte artikler

Forskjellen på de tre forskjellige parfymetypene

Dufter

Forskjellen på de tre forskjellige parfymetypene

Av Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signalerer personlighet og kan påvirke hvordan andre oppfatter deg. Men hva er egentlig forskjellen mellom eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimate parfymeguiden her, og få vårt forslag til dufter du bare MÅ prøve.

Les mer
Alt du trenger å vite om molekylparfyme

Dufter

Alt du trenger å vite om molekylparfyme

Av Isabel Marschall

En molekyl-parfyme er en parfyme som er bygd opp av molekyler. Kanskje har du opplevd at du ikke kan lukte den på deg selv, mens folk rundt deg kan lukte parfymen din? Det er det en helt spesiell grunn til. Finn ut mer om molekyl-parfyme her.

Les mer
Finn en parfyme ut fra stjernetegnet ditt

Dufter

Finn en parfyme ut fra stjernetegnet ditt

Av Amalie Schiller

De 12 stjernetegnene har forskjellige karaktertrekk, som alle sier noe om dem som er født i de månedene. Derfor finnes det naturligvis også en duft som passer til hvert enkelt stjernetegn. Kanskje er du opptatt av stjernenes plassering – og hvis ikke, så les gjerne for moro skyld! Vi har funnet den parfymen som passer perfekt til ditt stjernetegn.

Les mer
Slik får du mest mulig ut av duftlys

Bolig og livsstil

Slik får du mest mulig ut av duftlys

Av Cathrine Park

Duftlys sprer hygge, velvære og herlig duft. Ta en titt på vår guide til å finne riktig duftlys, som kan brenne godt og lenge uten å sote ned stuen.

Les mer