Hudpleie
Redaksjonen tester: Beste serum
Har du vurdert å legge til et serum i hudpleierutinen din? Få dette med deg. Vi har testet de beste serumene på forskjellige hudtyper, slik at du kan finne det som passer til nettopp din hudtype og lommebok – og som virker!

Før du kaster penger etter et dyrt serum, kan du med fordel se noen av de mest populære serumene på markedet her i artikkelen, som vi har testet. De fleste serum inneholder fuktighetsgivende og antiage-ingredienser samt forskjellige aktive ingredienser. De forskjellige serumene vi har testet har hver sine fordeler, som du kan lære mer om her.

Slik testet vi serum

Vi har testet de forskjellige serumene i fire uker, da man normalt først kan forvente å se resultater etter en måneds tid. Deretter har vi vurdert serumet på blant annet pris og effektivitet på en skala fra 1-5, hvor 5 er best. Vi har sørget for at forskjellige hudtyper har testet, slik at det er lett å se om serumet passer for deg. ​​​​​​​​​​​​​​

Origins A Perfect World Age-Defense Skin Guardian with White Tea


Amalie: Forebygger aldringstegn
Alder og hudtype: 25, tørr hud


Først vil jeg hylle den ultrafriske duften av hvit te. Huden min blir frisket opp umiddelbart. Konsistensen er det heller ikke noe å utsette på. Den virker silkemyk på huden. Den er ikke kremet, men mer geléaktig og klarer virkelig å berolige huden. Serumet er et antioksidantserum med hvit te, c- og e-vitamin, som sammen beskytter huden mot miljømessig stress og forebygger aldringstegn. Perfekt til en som meg, som nettopp har "rundet" de 25.


Hva gjorde det for huden din og virker det?

A Perfect World Age-Defense Skin Guardian with White Tea har gjort huden min ekstra silkemyk, og om morgenen virker den faktisk utrolig oppfriskende på huden. Jeg er også overbevist om at rynkene ikke kommer, hvis jeg fortsetter å bruke serumet.


Rangering 1-5, der 5 er best:

En stabil 5-er. Jeg synes at prisen er helt rettferdig med tanke på egenskapene. Huden min har det bra, og da har jeg det bra.

GinZing Into the Glow Brightening Serum


Michelle: Forebygger ældningstegn
Alder og hudtype: 26, tørr hud med tendens til tilstoppede porer


Jeg var allerede stor fan av GinZing-serien fra Origins, før jeg testet det populære Into the Glow Brightening serum. Èn av mine favoritt-dagkremer er nemlig GinZing SPF40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer, som jeg har brukt en stund.


Serumet fra GinZing-serien er beriket med c-vitamin, og er dessuten basert på et 5 % retexturising complex som gjør huden myk umiddelbart. I tillegg arbeider serumet effektivt med å redusere synligheten av porer over tid, og huden etterlates glatt og myk.


Hva gjorde det for huden din og virker det?

Jeg har blitt veldig glad i serumet, som nå er en del av min daglige rutine. Innholdet av hyaluronsyre og retexturising complex har absolutt hjulpet huden min med å gjenvinne fuktigheten, og huden blir umiddelbart oppkvikket når serumet masseres mykt inn. Den herlige duften må vi heller ikke glemme.

​​​​​​​

Rangering 1-5, der 5 er best:

Serumet fortjener en 5-er, ikke bare fordi det er godt (og velduftende), men også fordi det ligger i en prisklasse som er overkommelig for de fleste – og akkurat det sørger for femtallet.

L'Oréal Revitalift filler ampuller


Camilla: Intensiv fuktighet med ampuller
Alder og hudtype: 33, fet hud


Serumet kommer i små ampuller, hvor man bruker en om dagen i en periode som en kur. Serumet inneholder konsentrert hyaluronsyre, som bidrar til å "fylle ut huden" samtidig som det tilfører intensiv fukt. Ampullene sørger for å holde ingrediensene friske og fri for urenheter.


Hva gjorde det for huden din og virker det?

Jeg tok en 7-dagers kur. Jeg synes absolutt at huden føltes yngre og fyldigere. I forhold til min fete hud føltes det helt klart som om det stabiliserte dette litt.

​​​​​​​

Rangering 1-5, der 5 er best:

4. God til prisen og helt klart noe jeg kunne gjøre en gang i måneden.

Kiehl’s Age Defender Power Serum


Mikael: Anti-age serum til menn
Alder og hudtype: 35 år, kombinasjonshud


Serumet inneholder flere forskjellige aktive ingredienser som gir fukt, strammer opp og beroliger huden. Oppstrammende cypress (som jeg ikke kjente til før jeg prøvde dette serumet) skulle være stimulerende på muskelvevet, slik at huden blir fastere. Adenosin virker beroligende, mens hydrolyserte proteiner gir fuktighet.


Hva gjorde det for huden din og virker det?

Jeg opplevde at serumet strammet opp huden min uten at huden deretter ble tørr eller irritert. Det har faktisk ikke vært nødvendig å bruke en fuktighetskrem etter dette serumet, som jeg ellers pleier.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Rangering 1-5, der 5 er best:

4. Konsistensen er god og enkel å arbeide med. Prisen er den høyeste, men jeg synes den kan forsvares når jeg sammenligner med andre serumprodukter.

Pudderdåserne Niacinamid 10% serum


Anja: Farvel til rødhet og ujevnheter
Alder og hudtype: 25 år, tørr og sensitiv hud med tendens til rødhet


Den viktigste ingrediensen er-som navnet antyder-niacinamid, som egentlig bare er et annet navn for vitamin B3, og som er kjent for å kunne fikse mange forskjellige hudproblemer som uren hud, rødhet, tørrhet, ujevn hud, forstørrede porer, hyperpigmentering, manglende elastisitet samt rynker og linjer. Denne gjør mye!


Hva gjorde det for huden din og virker det?

Mitt største hudproblem har alltid vært at huden min generelt er svært ujevn og rød. I mine yngre dager har jeg brukt tykke lag av full dekkende foundation for å oppnå en jevnere look, men etter å ha brukt Pudderdåsenes Niacinamid hver kveld i en måneds tid har huden min blitt mindre rød, mindre ujevn og jevnere i hudtonen, og jeg har blitt så mye mer fornøyd med hudens utseende generelt. Så nå tør jeg å gå uten å dekke til huden så mye i hverdagen, noe huden min er virkelig setter pris på.


Jeg bruker bare Niacinamid om kvelden, og fordi den kan være litt hard mot min sensitive hud, bruker jeg alltid dagkrem med solfaktor for optimal beskyttelse og forebygging av rødhet. ​​​​​​​​​​​​​​


Rangering 1-5, der 5 er best:

5. Jeg har virkelig kunnet se og kjenne en forskjell på huden min etter at jeg har begynt å bruke den – og spesielt fordi prisen er til overkommelig for det gode resultatet. Serumet er nå blitt en fast del av min kveldshudpleierutine, også fordi det har en lekker konsistens som trekker raskt inn i huden.

Aurelia Revitalise & Glow Serum


Sandra: Til stresset hud og tålmodige sinn
Alder og hudtype: 26, sensitiv og kombinasjonshud


Inneholder følgende: ​​​​​​​

  • Baobab, som er rik på omega 3,6 og 9 = Revitaliserer huden
  • Kigelia Africana +  Hibiscus = bekjemper oksidativt stress
  • Vitamin E = stimulerer hudens dannelse av elastiske fibre og bindevev


I tillegg kan jeg se at det er Aloe Vera som en annen ingrediens i produktet, noe som er et stort pluss for meg.


Hva gjorde det for huden din og virker det?

Man hører alltid at huden må venne seg til nye produkter, men vil gjerne innrømme at jeg etter et par uker fortsatt var litt utålmodig.


Men etter 1,5 måneder kunne jeg virkelig se en forskjell på huden min. Den har blitt betydelig jevnere i overflaten, og jeg har ikke sett de vanlige "stress"-tegnene i huden på grunn av sesongskifte fra sommer til vinter. Så jeg føler at den har balansert huden, man skal bare være litt tålmodig med serumet.


Det eneste minus jeg kan komme på, er at jeg ikke kan nøye meg med de to dråpene som det blir anbefalt. Det skyldes helt sikkert at huden min er enormt tørr, så den trenger noen ekstra dråper.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Rangering 1-5, der 5 er best:

4. Tålmodighet belønner seg virkelig med dette serumet, men hvis man er ute etter et her og nå-produkt så er det ikke dette produktet du skal investere i. Et serum som er bra til prisen, men jeg vil fortsatt si at den er i den dyre enden av skalaen. Det trekker litt ned at jeg trenger betydelig mer (dobbelt opp) enn det som er anbefalt.

Rudolph Care Firming Perfector Serum


Rikke: Anti-age vitaminbombe til den tykke lommeboken
Alder og hudtype: 35 år, normal hud


Et av Rudolph Cares siste skudd på stammen er dette serumet, som sammen med en ansiktskrem, er Rudolph Cares første produkter rettet mot den erfarne og modne huden.


Den er basert på en rekke naturlige ingredienser. Den inneholder fuktighetsgivende ingredienser som to forskjellige hyaluronsyrer og avokado. Serumet har dessuten eplestamcelleekstrakt som hjelper hudens naturlige evne til å fornye seg, samt grønnkålprotein som øker hudens fuktbalanse og kollagenproduksjon. I tillegg bidrar grønnkålproteinet med vitamin A, E og C, det samme gjør seg også gjeldende for spinatekstrakt, som også bidrar med vitamin K.


Vitamin A blir ofte brukt i hudpleie for å bekjempe fine linjer, rynker og redusere pigmentforandringer. Vitamin C fungerer som en antioksidant og er cellefornyende. Vitamin E er også et antioksidant, og blir ofte brukt da den fukter og har gode helbredende egenskaper. Vitamin K blir ofte brukt i forbindelse med reduksjon av rødhet. Sist, men ikke minst, inneholder produktet selvfølgelig den populære acaioljen som Rudolphs produkter er kjent og elsket for.


Rudolph Care har derfor funnet en rekke svært gode målrettede ingredienser som henvender seg til moden hud.


Hva gjorde det for huden din og virker det?

Det var ingen tvil om at serumet ga fukt til huden. Det er enkelt å påføre, men jeg vil anbefale at man påfører produktet etter rens for å sikre at huden er klar til å ta opp serumet. Jeg hoppet over et par ganger med rens om morgenen, og det var som at det var vanskelig for huden min å få fullt potensial ut av serumet.


Når man har små barn som noen ganger ikke sover om natten, er det ofte vanskelig å vurdere om et målrettet produkt reduserer fine linjer, eller om det er mangel på søvn og væske som trekker i feil retning. Derfor hadde jeg problemer med å vurdere produktet ut fra reduksjon av fine linjer. Men fuktighet, det fikk jeg i hvert fall, som jo også bidrar til å redusere fine linjer og forekomsten av rynker.


Rangering 1-5, der 5 er best:

3. Firming Perfector Serum gir den luksuriøse følelsen man kjenner Rudolph Care for, og som man forventer av produktene derfra. Herlig og myk konsistens, dufter deilig av acai (med et hint av grønne grønnsaker) og deilig og enkel å påføre. Så gjenkjenningens glede er stor ved bruk av produktet. Dessverre synes jeg at prisen er for høy i forhold til den virkningen jeg så på huden min. Jeg ville nok valgt Rudolphs andre serumprodukt – Smooth Operator – som også virker målrettet på å gjøre huden mer spenstig.

Plaisir 3 in 1 Serum


Cecilia: Fantastiske ingredienser til en bra pris
Alder og hudtype: 25 år, kombinasjonshud med tendens til sensitivitet


På ingredienssiden har serumet 3 egenskaper jeg er svært fornøyd med: først og fremst er det parfymefritt, noe jeg foretrekker at hudpleien min er. Hvis man som jeg har tendens til hudirritasjon, kan det være veldig fint å unngå parfyme.


I tillegg elsker jeg den kombinasjonen av 3 forskjellige typer hyaluronsyre som produktet inneholder. Hyaluronsyre er helt fantastisk til å binde fukt i huden, og sørger for at huden fremstår så spenstig og sunn som mulig.


Den siste ingrediensen jeg vil fremheve er Matrixyl, som er et peptid. Det er en fantastisk antiage-ingrediens som jevner ut både mimikkrynker og dype rynker, men uten risiko for hudirritasjon, som man godt kan få av f.eks. vitamin A hvis man får tak i for høy konsentrasjon


Hva gjorde det for huden din og virker det?

Serumet sikret at huden min fikk en ordentlig fuktboost og gjør den frisk og glødende i løpet av dagen.Jeg kan uten problemer bruke det både morgen og kveld, og det virker veldig godt i kombinasjon med all annen pleie jeg har prøvd – både oljer, ansiktskremer og makeup.


Rangering 1-5, der 5 er best:

5. Jeg synes serumet er perfekt for deg som gjerne vil komme i gang med å bruke noe effektivt og ordentlig hudpleie, men som ikke vil betale en formue for det. Jeg har brukt 3 flasker av denne opp gjennom tidene og elsker det, slik at serumet får 5 stjerner herfra.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

Den Store Guiden Til Serum

Hudpleie

Den Store Guiden Til Serum

Av Cecilia Demant

Trodde du at serum bare var "nice to have" i din hudpleierutine? Da er denne artikkelen helt klart for deg. Serum er nemlig et av de viktigste trinnene i daglig hudpleie, og i dag gjennomgår vi alt som er verdt å vite om emnet. Hvem er serum til? Hvilket skal du velge? Og hvordan virker det?

Les mer
Niacinamid – multitaskeren som fikserer alt

Hudpleie

Niacinamid – multitaskeren som fikserer alt

Av Cathrine Park

Urenheter, ujevn hudtone og manglende glød? Fortvil ikke, for det finnes en hudpleieingrediens som kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så den må du kjenne til!

Les mer
Vitamin C - De beste produktene for strålende hud

Hudpleie

Vitamin C - De beste produktene for strålende hud

Av Isabel Marschall

Glow! Det er nettopp hva huden får når du bruker C-vitamin i hudpleierutinen din. Men C-vitamin kan faktisk gjøre annet enn å gi glød til huden: det kan gi en jevnere hudtone, beskytte huden mot forurensning og også være med på å gi fukt. Få oversikt over styrkene til de forskjellige merkene, slik at du kan finne de produktene som passer best for akkurat deg.

Les mer
Vitamin A i hudpleie – bekjemp rynker og uren hud

Hudpleie

Vitamin A i hudpleie – bekjemp rynker og uren hud

Av Trine Brøndsted

Vitamin A er ikke bare noe vi får fra mat og kosttilskudd. Vitamin A i hudpleieprodukter har en dokumentert effekt, slik at vi slett ikke trenger å diskutere om det virker eller ikke. Her er alt du trenger å vite om vidunderingrediensen.

Les mer