Hudpleie
Hyaluronsyre – naturens egen fuktighetsmester
Hyaluronsyre er et naturlig stoff som vi alle er født med i kroppen, men som vi dessverre mister med alderen. Her ser vi nærmere på naturens egen fuktighetsmester.

Hyaluronsyre bør være din beste venn og en del av hudpleierutinen din. Det er nemlig den beste fuktboosteren man kan tenke seg. Mange av oss føler med alderen at huden mister spenst, elastisitet og ikke minst fuktighet, noe som faktisk er akkurat det som skjer. Når det skjer, får det huden til å se tristere, slappere, tørrere og mer rynkete ut. Fine linjer som skyldes tørrhet dukker opp, og vi sliter med tørrhetsflekker så snart temperaturen endrer seg.

Derfor bør du bruke produkter med hyaluronsyre

Produkter med et målrettet hyaluronsyreinnhold forbedrer hudens struktur og fuktnivå, slik at det både kan ses og føles. La oss dykke ned i hyaluronsyreuniverset og se nærmere på alle fordelene med denne naturlige superingrediensen og hvor du kan forvente å støte på den. Du finner den nemlig i alt fra hudpleie, til sminke, masker, behandlinger og kosttilskudd.TIPS! Sats på hyaluronsyre i produkene du bruker, så vil du se en stor forskjell på huden og kan vinke farvel til tørr, slapp og trist hud.

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er en naturlig del av kroppen vår. Det er ett av de mange proteinstoffene som vi alle er født med, også kalt sukkermolekyler. Det er dessverre også et av de stoffene som forsvinner med alderen, fordi vi rett og slett produserer mindre og mindre av det med tiden.


Du finner hyaluron i huden, men den høyeste konsentrasjonen finner du faktisk i øynene og leddene våre.

Hva gjør hyaluronsyre?

Hyaluronsyre bidrar til å binde væske. Faktisk kan hyaluronsyre binde vann 1000 ganger sin egen vekt. Hyaluronsyre bidrar dermed til å tilføre huden fukt, fylde og elastisitet, og den holder leddene "smurte" og øynene fuktige.


Mange eldre vil nikke gjenkjennende til at man med alderen kan slite med tørre øyne og stivere ledd. Derfor får vi mye ut av å skjemme bort kroppen med hyaluronsyre via krem, serum og sminke og kosttilskudd.Visste du at de aller fleste anti-age-produkter inneholder hyaluronsyre i større eller mindre grad?

Hyaluronsyre i hudpleie

Det er ganske enkelt å finne hudpleieprodukter som inneholder hyaluronsyre. Alt fra øyekremer, serum, dag- og nattkremer er rike på fuktboosteren, nettopp fordi vi – spesielt kvinner – trenger litt ekstra hjelp for å holde huden fuktig og fyldig med alderen.


Men uansett alder er det aldri for tidlig å bruke hyaluronsyre i hudpleien. Fuktighet er nemlig bra for huden, uansett om den er tørr, fet, normal eller sensitiv, og uansett om du er 20 eller 70.

Hyaluronsyre i sminke

I dag er ikke sminke bare sminke. I dag er vi også opptatt av at produktene skal ha egenskaper som pleier og forbedrer, for eksempel foundation, blush og leppestifter. Her er hyaluron en favorittingrediens, så vær oppmerksom på om denne lille bonusen med neste gang du skal investere i ny sminke.

Hyaluron som kosttilskudd

Skjønnhet kommer innenfra, så selvfølgelig blir det utviklet kosttilskudd som skal hjelpe huden og kroppen innenfra. Og som inneholder hyaluronsyre.   

Hyaluron som anti-age

Hvis du ønsker å bli kvitt rynkene og de fine linjene, kan du prøve å legge til en anti-age-krem med hyaluronsyre i hudpleierutinen din.


Når huden vår mangler hyaluronsyre, kan det nemlig ses på ansiktet i form av tørr, slapp hud og rynker, fordi vevet begynner å falle sammen. Så ved å tilsette ekstra hyaluronsyre , kan du prøve å øke volumet i huden igjen.


Visste du at en voksen kun har 1/20 hyaluronsyre i kroppen i forhold til en baby?

Hyaluronsyre i masker

Masker er alltid en god booster for huden og en herlig måte å skjemme bort huden litt ekstra og målrettet på. Hvis du bruker en god maske som er rik på hyaluronsyre en til to ganger i uken, vil du raskt kunne se og merke en forskjell på huden din.


Hyaluronsyre i konsentrert form, som man ofte finner i denne typen masker, gir en fuktboost uten like, og det vil både forberede hudens spenstighet, redusere de fine linjene og gi huden et generelt sunnere og mer ungdommelig utseende.

5 gode grunner til å bruke hyaluronsyre:


  1. Hyaluronsyre bidrar til å øke hudens kollagenproduksjon.
  2. Kan bidra til å styrke huden etter solskader.
  3. ​​​​​​​​​​​​​​Øker fuktopptaket i huden.
  4. Hyaluronsyre er godt egnet til alle hudtyper.
  5. Tilfører massevis av fukt, som holder huden fyldig og frisk.  

Hyaluronsyre og vitamin C

Hvis det er to ingredienser som passer svært godt sammen, så er det hyaluronsyre og vitamin C. Hvis du kombinerer disse to ingrediensene, får du det beste fra to verdener. Vitamin C lysner, glatter ut og bidrar til normal dannelse av kollagen i huden, og sammen med hyaluronsyre får du en klar og fuktmettet hud.

Serum med vitamin C og hyaluronsyre

Prøv å oppgradere natthudpleien med serum. Påfør først vitamin C-serum, deretter hyaluronsyreserum og avslutt med nattkrem. Da har du tatt hudpleien til et nytt nivå.

Hyaluron brukes til fillerbehandlinger

På skjønnhetsklinikker og plastikkirurgiske klinikker har man i mange år brukt hyaluronsyre i fillerbehandlinger. Her bruker man hyaluron i alt fra leppeforstørrende behandlinger til skin booster og utfylling av rynker.


Nettopp fordi det er et naturlig stoff som finnes i kroppen vår, er det ikke skadelig og brytes ned igjen etter en stund. Fillerbehandlinger som utføres på klinikker kjenner de fleste under navn som Restylane eller Juvederm, som egentlig bare er produktnavn.

​​​​​​​

Det er viktig at du ikke forveksler fillerbehandlinger med for eksempel botox, for det er noe helt annet. Botox er kort fortalt et stoff man bruker til å hemme muskelbevegelse, slik at de mimiske musklene i ansiktet slapper av og ansiktet blir glattere å se på.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Niacinamid – multitaskeren som fikserer alt

Hudpleie

Niacinamid – multitaskeren som fikserer alt

Av Cathrine Park

Urenheter, ujevn hudtone og manglende glød? Fortvil ikke, for det finnes en hudpleieingrediens som kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så den må du kjenne til!

Les mer
Liker du syre? Få guiden til kjemisk peeling

Hudpleie

Liker du syre? Få guiden til kjemisk peeling

Av Lene Søe Rasmussen

Du vet sikkert at du burde tilføre huden litt syre av en eller annen type for å eksfoliere. Men syre? Og i ansiktet? Faktisk er det slett ikke så farlig – eller forvirrende. Les mer her, og lær mer om syrepeeling.

Les mer
Alt du trenger å vite om salisylsyre

Hudpleie

Alt du trenger å vite om salisylsyre

Av Cathrine Park

Kanskje du har hørt om salisylsyre i hudpleie? Selv om syre virker litt voldsomt, er den kjemiske peelingen faktisk mild og svært effektiv til dyprens av spesielt uren hud og tilstoppede porer.

Les mer
Dermaroller – Styrk huden med nålerullen

Hudpleie

Dermaroller – Styrk huden med nålerullen

Av Ida Hinchely

Dermarolleren er populær, og det med god grunn. For de små nålene gjør huden sunnere og sterkere. Er du i tvil om hvilken du skal velge, og hvordan du best pleier en hud som har vært under rullen? Les mer og få inspirasjon til hvordan du kan pleie huden.

Les mer