Makeup

Den ultimate highlighter-guiden – fremhev gløden

En highlighter fremhever de beste trekkene dine og gir huden din en vakker og glødende look. Uansett alder og hudtype kan litt ekstra glans få huden til å gløde på en kjedelig onsdag eller festlig fredagskveld.

Er du misunnelig på din venninnes glødende, sunne hud og høye kinnben? Da er det helt sikkert fordi hun vet hvordan hun skal bruke en highlighter, og det kan du også! Det krever hverken at du er utdannet makeupartist eller har feilfri hud, som er myk og fin som en babyrumpe. Les mer om hvordan du legger highlighter der deg passer best på deg.

3 vanlige spørsmål om highlighter:

1. Hvor skal jeg legge highlighter?

En highlighter skal legges der lyset treffer ansiktet ditt, slik at det fremhever trekkene dine. Vær nøye på hvor du legger den, slik at du ikke ender opp med å lyse opp i hele ansiktet.


Legg highlighteren:

 • I midten av pannen, der lyset faller
 • Øverst på kinnbena
 • På neseryggen (men ikke på nesetippen)
 • Rett under øyenbrynene på brynsbenet
 • I øyekroken
 • På amorbuen
 • Midt på haken
 • På skuldre og krageben, hvis du har på deg en åpen toppTips! Unngå å legge highlighter for nær øyet når du legger den på kinnbena, den kan lett ende opp med å legge seg i de fine linjene og smilerynkene.​​​​​​​​​​​​​​

2. Hvilken farge skal jeg velge?

Du må velge en highlighter som passer til din hudtone. Som en tommelfingerregel kan man si at hvis sølvsmykker passer godt til hudtonen din, bør du velge et produkt i kalde toner. Hvis huden din er vakrest med gullsmykker, bør du velge mer gylne toner.​​​​​​​​​​​​​​


 • Lys skandinavisk hudtone:
  Velg en highlighter med kalde rosatoner eller sølvskimmer.

 • Medium ogolivenfarget hudtone:
  Velg en highlighter med mer gylne og ferkenfargede toner.

 • Mørk hudtone:
  Velg en highlighter med gull- eller bronseshimmer og bronzer, og tenk på å velge et produkt som har en god pigmentering.

3. Hvordan legger jeg highlighter?

Hvordan du legger highlighter kommer an på hvilken type highlighter du bruker. En highlighter legges etter at du har lagt foundation, ettersom det handler om å blande de to produktene sammen. ​​​​​​​​​​​​​​


1. Hvis du bruker en flytende foundation, vil highlighteren lettere kunne blandes inn hvis den også er flytende.


2. Hvis du liker mineralpudder, bør du velge en pudder-highlighter i stedet, slik at produktene blandes og tilfører en naturlig glød.

​​​​​​​

3. ​​​​​​​Noen makeupartister foretrekker å ta litt av produktet på peke-, midt- og ringfingeren og klappe det på huden. Andre vil bruker alltid en sminkebørste, noe som gir en myk overgang og en fin blanding. Hvis du foretrekker børste, kan du bruke en myk makeupbørste med middels lange hår.


Videoguide: Slik får du det beste ut av din highlighter


3 typer highlightere

Det finnes tre typer highlightere: flytende, pudder og stick.

​​​​​​​

Velg den typen du synes er enklest å arbeide med, men husk også at noen typer highlightere er bedre til visse hudtyper. Det er også forskjell på hvordan du legger de forskjellige typene. Finn ut hvilken highlighter som passer best for deg her:

1

Flytende highlighter

Flytende highlighter er perfekt til deg som har tørr hud.Hvis du bruker flytende foundation som base for sminken din, er det også greit å bruke en flytende variant fordi den er lett å blande og gir en naturlig glød og look.


2

Hightlighter i pudderform

Hvis du har en tendens til fet hud, kan du med fordel velge en highlighter i pudderform, slik at du ikke ender opp med en altfor skinnende look.


​​​​
Et pudder er enklere å blande godt hvis du også bruker mineralpudder som foundation.


3

Glow stick

Du kan også få highlighter som stift. Den har en mer kremet konsistens. Den gir omgående en her-og-nå-glød på både kinnben, amorbuen og øyelokkene.


Den fungerer godt sammen med både flytende foundation og kompaktfoundation.

​​
Du kan enkelt bruke sticken til å legge på highlighteren og så blande den ut ved hjelp av fingrene eller en myk børste. Dessuten er sticken enkel å ta med i vesken.


Gi huden din en strålende look

Det er ikke bare en highlighter som kan gi deg en glansfull look og fremheve dine beste sider. Du kan også skape en glowy look med makeup i gylne toner, som gir glød til huden og skinnende øyne og lepper.

Guide til en glowy look som modellen her:


Skrubb frem gløden

Et godt utgangspunkt for en glowy look er å få frem din egen naturlige glød i huden.


Hvis huden din er vintertrist etter lange, kalde måneder, kan du enkelt friske den opp med en skrubb som fjerner døde hudceller og får huden din til å stråle.

​​​​​​​

Produktet er ditt våpen mot grå og kjedelig hud, og hvis du bruker det regelmessig, kan du opprettholde en herlig glød.


Gylne kinn

Litt farge på kinnet gjør en stor forskjell for utstrålingen din, ettersom den får deg til å se friskere ut på et blunk og gir huden er herlig glød.


Det er opp til deg om du foretrekker en svak glans som en blush med perlemor gir, eller den solkyssede følelsen som du får av et bronzing powder.

​​​​​​​

Uansett hva du velger, er det viktig at du ikke påfører for mye og blander det godt inn med en blushbørste, slik at det ser naturlig ut.Skinnende lepper

Gylne og skinnende lepper er en uunnværlig del av den gylne looken, ettersom det gir den siste finishen.


Hvis du har flassende og tørre lepper, bør du begynne med å bruke en leppeskrubb som reparerer og pleier.

​​​​​​​

Hvis du ikke liker skinnende lip gloss, kan du også oppnå looken med en perlemorsfarget leppestift.TIPS! De gylne leppene fungerer til stort sett alle looks, og hvis du ikke er så glad i at leppene får for mye oppmerksomhet, er nøytrale, glowy lepper et godt alternativ.

Skimrende øyelokk

Når du skal legge øyesminke, er det spesielt de varme, gylne øyenskyggene og eyelinerne med glans du skal bruke.


Hvis du elsker den litt våte looken, bør du velge en kremet skygge som gir vakker glans.

​​​​​​​

​​​​​​​Prikken over i-en på den gylne øyesminken er en brun maskara, ettersom den klassiske sorte godt kan virke for "hard" sammen med de varme tonene.


Makeupartistens guide til glødende hud

Jeg elsker en vakker, duggfrisk hud med naturlig glød! For å få en lekker, glødende hud, skal jeg her vise hvordan jeg ved hjelp av få produkter kan oppnå det beste og mest naturlige resultatet.


Om sommeren elsker jeg Pudderdåsernes alt-i ett-beskyttelse. Den fukter, primer og beskytter huden min enormt godt mot de farlige UV-strålene – noe som har topp prioritet! I tillegg gir den huden min minimalt med farge som jeg ellers kombinerer med MAC Blot Pressed Powder – som gir en utrolig vakker satin finish!

​​​​​​​

Min ultimate favorittblush i fargen Peachtwist fra MAC gir huden en herlig ferskenfarge med gyllen highlight over. Til slutt fikserer jeg sminken med MAC Prep + Prime Fix+, som igjen fukter og får sminken til å smelte perfekt sammen. Mine to nøkkelord til flott hud i løpet av sommeren er helt klart solfaktor og fukt – da vil huden din elske deg og glowe away!​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Relaterede artikler

Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Hudpleie

Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Av Isabel Marschall

Ønsker du også å kunne gi deg selv en herlig ansiktsmassasje? Med face rollers i krystall kan du enkelt og sikkert øke blodsirkulasjonen i ansiktet og sikre deg en lekker og sunn glød.

Les mer
Guide til foundation: Her er alt du trenger å vite

Makeup

Guide til foundation: Her er alt du trenger å vite

Av Trine Brøndsted

Les mer
Den ultimate concealer-guiden

Makeup

Den ultimate concealer-guiden

Av Cecilia Demant

Mørke ringers og kvisers redning: concealeren er et populært og supert produkt i enhver makeuprutine – uansett om du bruker mange eller få produkter. I dag deler vi alt du trenger å vite om å fargematche, velge riktig type og hvordan du best påfører produktet for optimal dekning.

Les mer
Vi tester concealere – hvilken passer for deg?

Makeup

Vi tester concealere – hvilken passer for deg?

Av Cathrine Park

Huden din sladrer om kroppens indre tilstand, og mangel på søvn kan etterlate mørke ringer under øynene og få oss til å se trøtte ut. Derfor er concealeren mange kvinners beste venn. Få en veiledning til hvordan du legger den perfekte concealeren, og les vår test av fem av typen.

Les mer
Våre eksperter veileder deg
Våre eksperter veileder deg

Møt våre utdannede materialister, frisører og farmakonomer.