Hudpleie

Gjør-det-selv-guide til Gua Sha-massasje

Gua Sha-massasje er i dag en av de mest populære, naturlige ansiktsbehandlingene i Asia og har etter hvert blitt utrolig populært i skjønnhetsbransjen over hele verden. Vi guider deg til den populære, virkningsfulle steinen – i samarbeid med Maria Zabrodina, som er sertifisert Gua Sha -behandler og ekspert på facelifting.

I denne artikkelen ser vi nærmere på hva Gua Sha er, hvordan du bruker massasjeformen og hvilke oljer som er best når du skal lage din daglige Gua Sha-massasje. 

Hva er Gua Sha?

Gua Sha-stein er et tradisjonelt kinesisk healingsredskap som har blitt brukt i flere tusen år.  Det er ikke uten grunn, ettersom regelmessig Gua Sha-massasje forbedrer blodsirkulasjonen, gir huden økt glød, reduserer rynker og poser under øynene og gir en jevnere hudtone.

Hvor ofte bør du utføre en Gua Sha-massasje?Det er selvfølgelig opp til deg selv hvor ofte du har lyst til å utføre massasjen. En god tommelfingerregel er å starte med fem ganger i uken til du begynner å se resultater. Deretter kan du nøye deg med tre ganger i uka. Men det er selvfølgelig helt opp til deg selv hva du ønsker.

Kan du utføre Gua Sha-massasje på kroppen?
Du kan også gi kroppen en Gua Sha-massasje. Den er for eksempel behagelig på armer og lår etter trening, ettersom den får musklene til å slappe av. Vi vil likevel anbefale å bruke en olje til kroppen når du skal utføre massasjen.
​​​​​​​

Lær å lage din egen Gua Sha ansiktsmassasje

Det er lett å utføre en effektiv gua sha massasje på seg selv. Du må bare huske å bruke en balm eller olje som underlag og så følge veiledningen her.

Teknikken bak gua sha

Prinsippet bak teknikken er at du gjentatte ganger skraper på et oljesmurt hudområde med et Gua Sha-verktøy. Man skraper i en bestemt retning, f.eks. ut fra akupunkturpunkter, meridianbaner og lymfebaner.


Velg en ansiktsolje til din hudtype og en Gua Sha som passer til ditt hudproblem. Du kan lese om alle Gua Sha når du klikker deg inn på produktet, slik at du er sikker på å finne den steinen som passer best til din hudtype, uansett om du har moden, sart, tørr eller fet hud.1

Gua sha-massasje til "Puffy face"

Du trenger: En iskald sodalitt gua sha-stein til ansiktet. Denne ansiktsbehandlingen skal utføres med lett trykk og er spesielt god om morgenen når du våkner opp med et "puffy" ansikt.


Legg gjerne gua sha-en til kjøling, slik at den er kald når du utfører ansiktsmassasjen. Husk også å drikke nok vann i løpet av dagen – det kan ikke sies ofte nok!


2

Gua Sha-massasje mot bekymringsrynken

Du trenger: En aventurin gua sha-stein til ansiktet. Aventurin er for deg som trenger å gi slipp på bekymringene dine og heller åpne opp for eventyret.


Husk også solbriller når solen skinner, slik at du ikke trekker sammen huden mellom øynene.


3

Gua sha-massasje mot kviser

Du trenger: En sodalitt gua sha-stein til ansiktet . Denne ansiktsbehandlingen må utføres med lett trykk. De stedene du har aktive kviser hopper du over eller går veldig lett over. Det er viktig at du ikke trykker dem lenger ned i huden. Sørg for å rengjøre gua sha-en med såpe etter bruk.


Ikke pirk på kvisene og unngå å overrense huden med ansiktsrens – less is more!

4

Gua sha-massasje mot kjevespenninger

Du trenger: En body gua sha-stein. Du kan velge mellom sodalitt body, rosa kvarts body eller obsidian eller rosa kvarts SHAPE gua sha.


Hvis du har mange kjevespenninger, kan det hjelpe å legge merke til hvor mye du egentlig sitter og biter tennene sammen helt ubevisst i løpet av dagen. Du bør også droppe tyggegummi.


De beste ansiktsoljene til Gua Sha-massasje

Når du skal utføre en Gua Sha-massasje, er det viktig å velge riktig olje. Det er alltid lurt å velge en ansiktsolje som også passer til hudtypen din. Det er nemlig forskjell på hva huden din trenger, enten den er fet, sensitiv eller tørr. Vi har samlet en håndfull gode ansiktsoljer til forskjellige hudtyper her:

1

Ansiktsoljer til tørr hud

Hvis du har tørr hud, er det lurt å bruke en olje som trenger inn i dybden og tilfører næring med fuktighetsgivende ingredienser.


Tromborg Face Stimulating Oil er genial til tørr hud, ettersom det er en rik og kraftig olje som også bruker lengre tid på å trenge inn i huden, noe som er bra når vi skal utføre Gua Sha-massasje. Oljen inneholder også eteriske oljer, som bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen, og som er noe du jobber med når du utfører denne formen for massasje. Den er også godt egnet hvis du ønsker å redusere fine linjer og rynker, eller hvis du har en litt sensitiv hud.
Tips: Heller for mye olje enn for lite. Hvis du ikke har nok olje på huden, vil ikke massasjen føles behagelig, og du kommer til å belaste huden unødig..

2

Ansiktsoljer til fet hud

Hvis du har fet eller uren hud, er du kanskje redd for at oljen vil gjøre huden din enda fetere. Men det problemet kan du unngå ved å bruke en ansikstolje som er egnet til fet og uren hud.


My Moments Relaxing Face Oil inneholder blant annet arganolje, som er kjent for å være talgreduserende og derfor passer til fet hud. Mandelolje gir også litt fuktighet, slik at huden din kommer i god balanse. De lekre duftnotene fra lavendel beroliger sansene, og er derfor god å bruke på kvelden, like før leggetid, slik at du slapper ordentlig godt av.


3

Ansiktsoljer til sensitiv hud

Hvis du har en mer sensitiv hud, er det en god idé å velge en ansiktsolje som ikke inneholder parfyme og som samtidig tilfører huden fuktighet og næring.


Sanzi Beauty Deluxe Facial Oil inneholder blant annet havre-, manndel- og jojobaolje, som alle tilfører huden mye fuktighet. Vitamin A og E gir fin glød og beskyttelse, og egner seg samtidig godt til mer moden hud, ettersom den også reduserer fine linjer og rynker.
Tips: Hvis du får for mye olje i hånden til ansiktet, kan du bruke resten på hårtuppene.

Relaterte  artikler

7 ansiktsbehandlinger du kan gjøre hjemme

Hudpleie

7 ansiktsbehandlinger du kan gjøre hjemme

Av Trine Brøndsted

Skjem bort deg selv med en ansiktsbehandling hjemme. Det er hverdagsluksus for både deg og huden din. Spesielt hvis den trenger litt ekstra hjelp.

Les mer
Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Hudpleie

Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Av Isabel Marschall

Ønsker du også å kunne gi deg selv en herlig ansiktsmassasje? Med face rollers i krystall kan du enkelt og sikkert øke blodsirkulasjonen i ansiktet og sikre deg en lekker og sunn glød.

Les mer
Hvorfor skal man bruke ansiktsvann?

Hudpleie

Hvorfor skal man bruke ansiktsvann?

Av Isabel Thostrup & Cathrine Park

De gode gamle rådene om pleie av ansiktet består av rens og ansiktsvann etterfulgt av fukt. Men har du ofte hoppet over trinnet i midten fordi det er vanskelig å se hva det er bra for? Da er du ikke alene! Finn ut hvorfor du bør huske ansiktsvann i pleierutinen din her.

Les mer
Vitamin A i hudpleie – bekjemp rynker og uren hud

Hudpleie

Vitamin A i hudpleie – bekjemp rynker og uren hud

Av Trine Brøndsted

Vitamin A er ikke bare noe vi får fra mat og kosttilskudd. Vitamin A i hudpleieprodukter har en dokumentert effekt, slik at vi slett ikke trenger å diskutere om det virker eller ikke. Her er alt du trenger å vite om vidunderingrediensen.

Les mer