Makeup

Falske øyenvipper – den ultimate guiden

Vi kan alle ha behov for å gi øynene litt ekstra, og falske øyenvipper er den perfekte måten å sette fokus på øynene. Vi guider deg til falske vipper til hverdags og fest.

Hvis du ikke er velsignet med lange dådyrsvipper fra naturens side, kan du lure deg til lengre og fyldigere vipper ved å bruke kunstige vipper. Tidligere var falske vipper noe som primært var forbeholdt drag queens og folk innene showbiz, men i dag er falske vipper et helt naturlig valg i mange kvinners sminkerutiner, både til hverdags og fest. Og det gir mening, for falske vipper kan virkelig endre et ansikt.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hvilke falske øyevipper er best? – Forskjellige typer

Falske øyenvipper kan endre ansiktet ditt og skaper uten tvil et sexy blikkfang. Kunstige vipper finnes i alle mulige former, lengder og størrelser.

​​​​​​​

Velg mellom morsomme, glamorøse, kunstneriske eller helt naturlige, som bare pynter og forskjønner dine eksisterende vipper. Hvis du vil ha en naturlig look, velger du falske vipper laget av ekte hår. De finnes også i alle størrelser, og er det valget som vil se penest og mest naturlig ut.

​​​​​​​

Dyre vs. billige vipper​​​​​​​​​​​​​​

Som med så mye annen kosmetikk, er det ikke alltid prisen som setter standarden for hvor godt produktet er. Kunstige vipper fås i mange forskjellige prisklasser, men det er ikke alltid at pris og kvalitet henger sammen. Prøv deg litt frem, og finn dine egne favoritter. Det er en smakssak hvilke falske øyenvipper man liker best.


Tips! Vask alltid hendene både før du setter på falske øyenvipper og når du fjerner dem igjen.

Vipper til hverdags

Det er kanskje ikke først og fremst til hverdags du ønsker drama queen-vippene, og kanskje ønsker du bare litt ekstra volum eller lengde.


Utvalget er stort hvis du er ute etter fine hverdagsvipper.

​​​​​​​

Vipper til fest

Til festlige anledninger er det gode muligheter for å øke intensiteten og gjøre vippene dine enda mer dramatiske.

​​​​​​​

Bli festens midtpunkt med et imponerende blikkfang i form av kunstige vipper, der bare kreativiteten setter grenser. Velg volumvipper for en mer intens look.

.

Vipper med 3D-effekt

Skal vippene være litt "ekstra"? Prøv et sett falske øyenvipper med 3D-effekt! Og til festlige begivenheter er det spesielt god grunn til å eksperimentere litt – hvis du spør oss.

​​​​​​​

3D-vippene sikrer nemlig ekstra volum til vippene, som ikke er til å ta feil av.

Vipper med magnet

Hvis du synes det er vanskelig å håndtere både lim og falske øyenvipper på en gang, så kan du kanskje prøve den magnetiske versjonen som for mange er enklere å sette på, for ikke å snakke om når de skal av igjen.


Magnetvipper består, som navnet antyder, av magneter som vippene festes med i stedet for lim. Du trenger to sett vipper til hvert øye. Du legger det første laget med vipper på overvippene og fører deretter det andre settet med vipper under vippene. De to festes sammen av en liten magnet.

​​​​​​​

Når du skal fjerne vippene, er det bare å skille dem fra hverandre, noe som er mye enklere enn å fjerne limrester fra vippelimet. Og vippene kan brukes flere ganger! Det er jo genialt.

Enkeltvipper

Enkeltvipper er perfekte til deg som bare ønsker å komplettere vippene litt eller kanskje ønsker en svært personlig look, der du kan leke med lengdene.

​​​​​​​

Legg en liten klatt lim på håndbaken, og klapp de enkelte vippene lett i limet før du setter dem på.

Velg vipper til øyeformen din

Når du velger vipper, kan du med fordel velge en vippeform som fremhever øyeformen din eller får øyeformen din til å balansere bedre med den looken du ønsker.

Mandelformede øyne

Hvis du har mandelformede øyne, er paletten av vipper bred.

​​​​​​​

Du kan med fordel velge vipper der hårlengden og tettheten er lik på hele øyet.

Glatte øyelokk

Har du glatte øyelokk der du ikke har en synlig globallinje og kanskje rette øyevipper?

​​​​​​​

Da kan du åpne øyet ved å velge lange og buede øyevipper som er lengre i ytterkanten av øyet.

Tunge øyelokk

Hvis øyelokket ditt er litt tungt og globallinjen ikke er så synlig, kan falske øyevipper løfte øyet ditt.

​​​​​​​

Velg vipper med lange vippehår på midten, slik at øyet ditt ser mer åpent ut.

Vippelim

Vippelim skal tåle mye. De fleste vippelim er hvite når de påføres, og blir gjennomsiktige når de tørker. De er laget av lateks, men du kan også få lateksfritt lim, så se på pakken hvis du ikke tåler lateks.​​​​​​​​​​​​​​

Det gode, holdbare limet med lateks

Det første vippelimet vi vil introdusere er det med lateks.

​​​​​​​

Det holder godt, og så er det hvitt når det legges på, og deretter gjennomsiktig når det er helt tørt.

Lateksfritt vippelim

Hvis du har følsomme øyne eller bruker kontaktlinser, kan du bruke et lateksfritt lim hvis du opplever at øynene lett blir irriterte.

​​​​​​​

Du kan også velge lateksfritt vippelim hvis du er sensitiv eller allergisk overfor lateks.

Svart lim

Vippelim fås ikke bare i hvitt, selv om det er det de fleste av oss kanskje kjenner. Det kan også fås i svart! Og hvorfor du burde velge svart, er det en helt spesiell grunn til.

​​​​​​​

Et svart lim kan være en fordel hvis du bruker svart eyeliner og synes det er vanskelig å legge den oppå limet.

Vipper uten lim

Har du et favorittlim som du vet fungerer godt for deg, så gå for vipper uten lim og bruk ditt eget.

​​​​​​​

Det er ingen grunn til å prøve nye limtyper hvis du allerede vet hva som fungerer bra for deg.

Husk alltid dette når du bruker falske øyevipper

Før du begynner å bruke falske øyevipper, er det lurt å ta stilling til hvordan de enkelte typene egentlig fungerer, hvordan man håndterer dem, påfører dem og ikke minst tar dem av igjen uten at det skader dine egne vipper. Les mer her og få full oversikt over de mest elementære tingene om falske øyenvipper.​​​​​​​​​​​​​​


Følg trinnene i Nicci Welsh' raske opplæringsvideo:

​​​​​​​​​​​​​​


Slik fester du dem


1. Først maskara

Før du begynner å sette på de falske vippene, er det en god idé å påføre maskara på dine egne vipper. Spesielt hvis du ikke har svarte vipper fra naturens side. Når det er maskara på dine egne vipper, matcher de nemlig bedre med de kunstige vippene.​​​​​​​​​​​​​​


2. Klipp vippene

Med mindre du har lang erfaring, kan det være vanskelig å sette på alle vippene på en gang, og det kan derfor være en fordel å klippe vippene opp i tre deler. De fleste vippene har en form som følger øyets form, og de korteste skal sitte i øyekroken.
Hvis du velger å sette på hele vippen med en gang, så start alltid med å feste den på midten. Deretter fester du den innerste delen og til slutt den ytterste delen av den falske øyevippen.


Tips! Bruk eventuelt en pinsett når du skal sette på vippene. På den måten kan det være lettere å sette vippene ordentlig på plass. Prøv deg frem!3. Et lite løft

For å få vippene til å ligge helt nede på din egen vippekant – og dermed unngå et mellomrom mellom dine egne vipper og de falske vippene – kan du løfte øyelokket forsiktig opp ved å legge en finger på øyenbrynet og trekke det oppover. På den måten får du plassert vippene nederst på dine egne vipper, samtidig som resultatet ser mest mulig naturlig ut.


4. Hold styr på limet

Når du påfører lim på vippene, må du la den tørke litt før du setter på vippene. Jo våtere vippene er, desto lettere glir de når du får dem på, og da kan det bli vanskeligere å styre plasseringen. Og ta det med ro, limet fungerer like bra selv om det ikke er så vått.


Tips! Når limet har tørket – du kan se at det har gått fra hvitt til gjennomsiktig – kan du eventuelt legge en eyeliner på vippene, slik at kanten av vipper og lim ikke synes.


Slik tar du av vippene

Vær forsiktig når du fjerner falske vipper. Du vil jo ikke dra av noen av dine egne vippehår. Trekk den falske øyevippen forsiktig fra den ene enden, og løsne den forsiktig fra den andre enden. Lirk den så forsiktig løs til den faller av.


Tips! Bruk eventuelt en pinsett når du skal sette på vippene. På den måten kan det være lettere å sette vippene ordentlig på plass. Prøv deg frem!Så lenge holder falske øyevipper

God hygiene er alfa og omega når man har med sminke og sminkebørster å gjøre, og falske øyenvipper er intet unntak. Og av hygieniske årsaker sier man at man maks. skal gjenbruke vippene to til fem ganger. Det er helt individuelt, og se derfor godt på vippene etter at du har brukt dem. Hvis de er litt skitne, bør du kaste dem. Da unngår du å få øyeinfeksjon.

Slik rengjør du og gjenbruker vippene dine

Vær forsiktig når du fjerner falske vipper. Du vil jo ikke dra av noen av dine egne vippehår. Trekk den falske øyevippen forsiktig fra den ene enden, og løsne den forsiktig fra den andre enden. Lirk den så forsiktig løs til den faller av.


  • Fjern limrester

    Bruk en øyesminkefjerner og en bomullsdott. Her bør du velge en silikonbasert øyesminkefjerner. For å fjerne lim fra den falske vippekanten, trekker du limet forsiktig bort med små trekk. Du trenger ikke å fukte det.


  • Vask

    Hvis du ønsker å gjenbruke vippene, er det viktig at du renser dem godt for smuss, limrester og sminkerester. Ta et rent glass og ha litt øyesminkefjerner i glasset sammen med vippene og litt lunkent vann.


  • Oppbevaring

    Etter et par minutter tar du opp vippene. Legg dem på et rent papirhåndkle og trykk forsiktig på dem – fra overflaten på vippene. Gre dem eventuelt gjennom, og legg dem tilbake i esken, slik at de holder formen til neste gang du skal bruke dem.  ​​​​​​​

Gode sminkefjernere til å fjerne limrester på falske øyenvipper:

Dobbelt så effektiv

Fjern enkelt rester av lim og rens falske vipper med sminkefjerneren fra Mac, som inneholder lindrende agurkekstrakt og rosevann. 

Til gjenstridig lim

Sminkefjerneren fra Clinique er en av de sterkere guttene i klassen og fjerner de siste limrestene uten store problemer.


​​​​​​
I tillegg er den oftalmologisk testet og dermed egnet for svært følsomme øyne.

Det milde valget

Hvis du har sensitive øyne eller hud, kan du med fordel velge å bruke en mild sminkefjerner til å rense falske vipper.

Relaterede artikler

5 tips for fyldigere bryn og vipper

Makeup

5 tips for fyldigere bryn og vipper

Av Trine Brøndsted

Ønsker du sterke, sunne og vakre bryn og vipper? Da har vi i denne artikkelen samlet våre fem beste tips til hvordan du kan komme i mål med den bryn- og vippelooken du ønsker.

Les mer
Vi tester vippeserum

Hudpleie

Vi tester vippeserum

Av Michelle Weis

Drømmer du om lange, vakre øyenvipper – og har du vurdert å investere i et vippeserum? Så se her, hvor vi tester forskjellige serum og finner det beste vippeserumet. Vi kan allerede nå avsløre at vi er imponert over effekten av vidunderproduktet til vippene, som får dem til å vokse i lengde og tykkelse.

Les mer
Redaksjonen tester: Beste maskara

Makeup

Redaksjonen tester: Beste maskara

Av Amalie Schiller

Maskara er den tingen i sminkepungen vi her i redaksjonen hverken kan og vil leve uten. Noen foretrekker en maskara som gir et intenst og dramatisk utseende, mens andre elsker de lange og tynne vippene. Vi må nok innrømme at maskara er det produktet vi har skiftet ut flest ganger siden vi i begynnelsen av tenårene begynte å eksperimentere med den billigste typen, som vi akkurat hadde nok lommepenger til å kjøpe. Nå har vi bestemt oss for å teste noen av de beste maskaraene.

Les mer
Vi tester vannfast maskara som holder vann!

Makeup

Vi tester vannfast maskara som holder vann!

Av Mia Dybkilde & Anne Sophie Gamborg

Planlegger du å hoppe en tur i bølgene eller er du lei av at regnet ødelegger makeupen, bør du få tak i en vannfast maskara. Vi har testet fire forskjellige vannfaste maskaraer, og gir deg en oversikt over tidligere tester – les dommene her.

Les mer