Hudpleie
Dermaroller – Styrk huden med nålerullen
Dermarolleren er populær, og det med god grunn. For de små nålene gjør huden sunnere og sterkere. Er du i tvil om hvilken du skal velge, og hvordan du best pleier en hud som har vært under rullen? Les mer og få inspirasjon til hvordan du kan pleie huden.

Dermaroller, skin roller, cit roller, skinneedling eller mikroneedling. Kjært barn har mange navn, men uansett hva du kaller det, er det noen ting du bør ha kontroll på før du ruller over huden med nålerullen. Her har vi samlet alt du trenger å vite om den lille rullen. La oss først starte med de bestselgende produktene, slik at du kan lære mer om hvilket du skal velge.

De bestselgende dermarollene

Det finnes forskjellige dermarollere på markedet, og vi har samlet de bestselgende til deg her.


En dermaroller fungerer på den måten at du stikker små hull i overhuden når du ruller over huden. Det gjør at de aktive stoffene fra for eksempel serum kan komme dypere ned i hudlaget. Samtidig stimulerer det huden til å regenerere seg selv.


Det skjer også en økt blodgjennomstrømning i huden når den stimuleres av de små, fine nålene. Huden din vil umiddelbart gå i gang med en helende prosess som gjør den tykkere og sterkere. Det er bra hvis du vil styrke den og ta opp kampen mot linjer og rynker.


Dermarollene fra Ecooking og Âme Pure har begge nåler på 0,5 millimeter, som er perfekt til bruk i ansiktet

Dermaroller til skjegg

Det kan kanskje høres litt sprøtt ut, men en dermaroller kan faktisk hjelpe hvis du vil at skjegget skal vokse. Hvis du for eksempel har flekker i skjegget, kan du bruke en dermaroller på de områdene du ønsker å få skjeggveksten i gang igjen. Dette kan stimulere hårsekkene og føre til at hårene vokser.


Denne dermarolleren fra Swiss Clinic anbefales av våre medarbeidere til økt skjeggvekst. Den kan selvfølgelig også brukes på huden, akkurat som de andre dermarollerne.
Vil du vite mer om hvordan du best tar vare på skjegget og gir det de beste forutsetninger for å holde seg friskt og pent?Dermaroller kits

Visste du at Âme Pure har samlet alt du trenger til dermarolleren i startsett?


I Face Roller Basic Kit får du en dermaroller, en Collagen Therapy Gel samt en Sanitizer Spray til å rengjøre dermarolleren. På den måten har du et perfekt startsett til huden din.


Âme Pure har også et sett som er utviklet spesielt til hudproblemer hos menn. Overhuden er ofte tykkere og har mindre fuktighet hos menn. De er også utsatt for svie og rødhet ved barbering, og da produserer huden mer talg og svette. Derfor kan det være en god idé å ta en titt på dette settet spesielt utviklet til slik hud.


Dermaroller til kroppen

Der finnes også dermarollere til kroppen, og som utgangspunkt har den samme effekt som i ansiktet – den stimulerer blodgjennomstrømningen i huden og gjør det enklere for de pleiende ingrediensene å komme ned i hudens dypere lag.


En dermaroller til kroppen kan hjelpe med utfordringer som:


Strekkmerker
Når du bruker en roller til hjemmebruk, kan du neppe forvente at strekkmerkene forsvinner helt. Men hvis du ruller på huden samtidig som du bruker et serum mot pigmentflekker, kan du være heldig og oppleve at arrene blir mindre synlige.Appelsinhud

​​​​​​​En dermaroller kan ikke fjerne appelsinhud, men ved å gjøre huden sterkere og tykkere kan den få overflaten til å se jevnere ut. Hvis du samtidig bruker kremer mot cellulitt, kan en dermaroller bidra til at ingrediensene kommer dypere ned i huden.


Gode renseprodukter før du bruker dermaroller

Før du bruker en dermaroller, er det alfa og omega at du har renset huden i dybden. Det må du gjøre for å unngå at det kommer bakterier ned i huden når du bruker dermarolleren. Bruk derfor en effektiv rens som passer til formålet.


Âme Pure har utviklet en effektiv ansiktsrens som renser uten å tørke ut og samtidig virker beroligende på huden. Ansiktsrensen inneholder små, fine mikroperler, og de er der ikke bare for syns skyld – perlene består nemlig av ren vitamin E, som bidrar til å redusere fine linjer og rynker.

​​​​​​​

Ecookings parfymefri rensegel pleier, fukter og renser huden i dybden og er derfor også perfekt til formålet. Den inneholder også vitamin E og er både parfymefri og vegansk.


Gode hudpleieprodukter du kan bruke etter bruk av dermaroller

Fordi dermarollere er spesielt gode til å stimulere produksjonen av kollagen og elastin og altså gjøre huden tykkere, jevnere i hudtonene og redusere fine linjer og rynker, er det viktig med produkter som støtter opp om det du med fordel kan gi huden etter behandling.


Serum til dermaroller

Når du har brukt dermaroller, må du sørge for å pleie huden best mulig. Det er nemlig nå den er mottakelig overfor alle de gode og effektive ingrediensene.


Ecookings Super Serum er et perfekt serum som du kan bruke med dermarolleren. Det har høy antiage-effekt og gir huden en boost av fukt samtidig, som det strammer opp.

​​​​​​​

Franske Âme Pure har spesialisert seg på å lage lekker og effektiv hudpleie til bruk sammen med dermarollers. De er spesielt kjent for Collagen Therapy, som er et effektivt serum som stimulerer og øker produksjonen av kollagen i huden, fukter og har anti-aging-effekt.


Ansiktskremer til dermaroller

Etter et godt og effektivt serum, er det selvfølgelig tid for en god krem. Velg en krem med fuktgivende ingredienser som strammer opp og passer på huden. Etter en omgang med dermarolleren trenger huden din mange beroligende og fuktighetsgivende ingredienser, så det er helt klart det du må gå for.

​​​​​​​

Vi har samlet noen klare favoritter til deg her, som du kan se nærmere på hvis du ønsker en god og effektiv krem etter at du har brukt en dermaroller.


Hva kan en dermaroller bidra med?

Når du kjører nålerullen over huden, stimulerer du hudens egen kollagen- og elastinproduksjon. Det kan være et godt valg hvis huden din er skadet, eldet eller på annen måte trenger litt ekstra hjelp.


En dermaroller hjelper etter sigende på flere ting:

 • Styrker huden
 • Øker blodgjennomstrømningen
 • Gir mer glød
 • Reduserer rynker og fine linjer
 • Reduserer arr (f.eks. aknearr)
 • Reduserer pigmentforskjeller


Hvilken størrelse jeg velge på dermaroller?

Dermarollere kommer med ulike nålelengder, og avhengig av om du ruller i ansiktet eller på kroppen, er trent eller nybegynner, får du her noen gode tips til valg av nålestørrelser.


I ansiktet og på brystet: Start med 0,2 mm og arbeid deg eventuelt opp til 0,5 mm


På kroppen, for eksempel lår, mage og armer: Start med 0,5 mm og arbeid eventuelt opptil 1 mm


Du bør aldri gå over 1 mm når du selv ruller hjemme, for hvis du går høyere opp, vil huden begynne å blø, og da er det en behandling som kun profesjonelle bør utføre.


Hvordan bruker jeg en dermaroller?

Det er ikke vanskelig å bruke en dermaroller. Men det er viktig at du tenker på hygienen og ikke trykker for hardt når du ruller. Vi har laget en trinn for trinn-guide til deg her, slik at du ikke gjør noe galt.


Slik bruker du dermaroller:

 • Rens huden helt fri for sminke, støv og smuss med sminkefjerner, rensemouse eller micellar water
 • Rull på huden i et avgrenset område av gangen. For eksempel venstre kinn, høyre kinn, panne, hake, hals, bryst
 • Rull 6- 8 ganger i hver retning – det vil si vertikalt, horisontalt og diagonalt – slik at du får behandlet hele området. Du trenger ikke å trykke
 • Påfør et nærende serum på huden. Ofte følger det med et serum når du kjøper rullen
 • La serumet trenge inn, og smør deretter huden med en nærende krem
 • Rull gjerne om kvelden, slik at huden din får tid til å restituere seg, og unngå så langt det er mulig å bruke sminke de første 6-8 timene etter at du har rullet
 • Rengjør dermarolleren grundig etter bruk


Tips! Hvis du er fan av ansiktsmasker, bør du alltid bruke dermarolleren før du legger masken, slik at du får maksimalt ut av den​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Hvor ofte bør jeg bruke en dermaroller?

Det er faktisk stor forskjell på hva de enkelte produsentene anbefaler, men en ting er sikkert: heller for lite enn for mye, for det er i pausene (altså i regenereringen) at du får den største effekten av dermarollen.


Det handler om å trene opp huden langsomt. Begynn med å rulle to til tre ganger i uken, og ta deretter en pause på én uke. Hvis du opplever at huden din reagerer kraftig på rullingen, så sett ned frekvensen og ta en pause til huden din er helt fin igjen.


Begynn forsiktig og øk langsomt de første månedene, for til slutt å kunne rulle hver dag. Kjenn alltid etter om det er for hardt for huden din å rulle hver dag, eller om den har det best når du bare ruller annenhver dag.


Rull om kvelden før sengetid. Så huden din får ro, og alle de gode og pleiende serumene og kremene du smører på huden din kan få lov til å virke.


Hvor raskt kan jeg se resultatet av dermarollen min?

De fleste av oss drømmer om effekt med en gang. Men å stimulere kollagenproduksjonen er ikke en quickfix. Prøv å ta et bilde av deg selv når du begynner å rulle, og gå tilbake hver tredje måned. På den måten er det lettere å se om rullen har en effekt på huden din.


Med en gang
Umiddelbart etter at du har rullet over huden, vil du oppleve at huden får litt farge. Det kan prikke lett, og huden kan føles litt varm.


Etter 24-72 timer
Et par dager etter at du har rullet, vil du oppleve at huden din får mer glød og ser frisk ut. Det gjør den fordi blodsirkulasjonen stimuleres.


Etter 2-3 måneder
Etter noen måneder opplever du kanskje ikke lenger at huden din føles stimulert etter at du har rullet den, men det betyr ikke at det ikke har noen effekt. Huden din har bare blitt vant til behandlingen og reagerer ikke lenger like kraftig på stimuleringen.


​​​​​​​Effekten av å bruke dermaroller holder lenge. Du oppnår best resultat hvis du gjør det til en del av din faste skjønnhetsrutine, slik at du stimulerer huden flere ganger i uken.Når bør jeg ikke bruke en dermaroller?

Det gir nesten seg selv at det kan være situasjoner der det ikke er en god idé å prikke i huden med små nåler, og hvor en dermaroller faktisk kan gjøre mer skade enn nytte. Du må ikke rulle på: ​​​​​​​​​​​​​​

 • Eksem
 • Rosacea
 • Akneutbrudd (det kan være fint å rulle på kviser som ligger dypt under huden, men hvis det først har gått hull på kvisen, må du la den være)
 • Solbrent hud
 • Åpne sår og skrubbsår​​​​​​​​​​​​​​

Hvordan rengjør jeg dermarolleren min?

Hygiene betyr alt, så regelen er at du aldri må dele rullen din med andre, selv om du har renset den.


Skyll rullen under varmt vann etter bruk, og spray den med en desinfiserende væske. Det finnes sprayer som er utviklet til dermarolleren, men du kan også bruke klorheksidin eller alkohol.

​​​​​​​

Rist dermarolleren godt, og legg den tilbake i esken slik at den kan tørke. Ikke kjør rullen over et rent håndkle, tørkepapir eller lignende for å tørke den. Dette kan skade nålene og gjøre dem uskarpe.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Hudpleie

Mer glød til huden? Prøv krystall face rollers

Av Isabel Marschall

Ønsker du også å kunne gi deg selv en herlig ansiktsmassasje? Med face rollers i krystall kan du enkelt og sikkert øke blodsirkulasjonen i ansiktet og sikre deg en lekker og sunn glød.

Les mer
Bli kvitt appelsinhuden

Hudpleie

Bli kvitt appelsinhuden

Av Mia Dybkilde

Ligner huden din på rumpe og lår et applesinskall og vil du gjerne gjøre noe med saken, kan du lese videre her.

Les mer
Strekkmerker – kan de forebygges eller fjernes?

Hudpleie

Strekkmerker – kan de forebygges eller fjernes?

Av Lea Hammersholt

De fleste av oss kan finne strekkmerker eller såkalte tigerstriper rundt omkring på kroppen, for de er helt normale og noe de fleste kvinner får. Men hva vet vi egentlig om dem, og kan de fjernes når de først er kommet?

Les mer
Den ultimate guiden til arganolje

Hudpleie

Den ultimate guiden til arganolje

Av Natalie Uldbjerg Hansen

Oljer er populært innen hud og hårpleie, og en av de største stjernene er den marokkanske arganoljen. Og det er helt fortjent – den er nemlig fantastisk til både hud og hår.

Les mer