Dufter

Alt du trenger å vite om molekylparfyme

En molekyl-parfyme er en parfyme som er bygd opp av molekyler. Kanskje har du opplevd at du ikke kan lukte den på deg selv, mens folk rundt deg kan lukte parfymen din? Det er det en helt spesiell grunn til. Finn ut mer om molekyl-parfyme her.

Kroppskjemien vår avgjør i stor grad hvordan en molekyl-parfyme vil lukte på oss hver for seg. Vi har spurt mannen bak noen av Danmarks mest populære molekyledufter, Zarkoperfume, hva man skal vite om molekyler i parfyme.

Hva er en molekyl-parfyme?

Den er laget i et laboratorium og kjørt gjennom en kjemisk prosess. På den varme huden blandes molekylene i duften med kroppskjemien din, og det blir skapt en unik duft. Derfor vil du også oppleve at de lukter forskjellig på deg og venninnen din.


Noen molekyler inneholder bare et enkelt molekyl, mens andre blander naturlige duftnoter i også. Zarkoperfume er en av de som kombinerer klassisk parfymeproduksjon med molekyler, og det skaper altså en helt spesiell duftmagi.

Hvorfor kan noen mennesker lukte noen noter, mens andre ikke kan?

Kanskje har du hørt om parfyme som du ikke selv kan lukte, mens de rundt deg kan? Det er du ikke den eneste som lurer på. Men er det egentlig sant, eller er det en myte? Vi spurte den danske parfymøren, Zarko Pavlov om det kan stemme.


- Ja, det er fordi noen mennesker kan lukte tyngre molekyler enn andre. Så hvis du ikke kan lukte den og andre kan, er det fordi de kan lukte bedre enn du kan.

Hør Zarko fortelle mer om de unike molekyl-parfymene:


Molekyle-parfyme for kvinner og menn

Det finnes ingen regler for hvilken parfyme menn og kvinner kan bruke, men her er en lett oversikt over molekyler som du kan velge ut fra.

Feminine molekyl-parfymer

Pink Molécule og Purple Molécule fra Zarkoperfume er begge lette og feminine i uttrykket. Den mest populære Pink Molécule dufter fint av champagne og grapefrukt, mens søsteren Purple Molécule er blomstret med hvit orkidé og vanilje.


En litt mer sensuell, men likevel feminin molekyl-parfyme er Tromborgs Mallumo-parfyme som kombinerer molekyler med eteriske oljer. En åpenbar kveldsduft!

Unisex molekyl-parfyme

Den populære Escentric Molecules Molecule 01 inneholder bare ett molekyl og dufter treaktig. Den er et godt valg til begge kjønn som ønsker en enkel molekyleduft.


Zarkoperfume Oud'ish (navnet kommer fra verdens dyreste råmateriale til parfyme) er også en fantastisk unisex-parfyme som dufter av nordiske skoger.


Could no. 3 fra Zarkoperfume er frisk og perfekt til både menn og kvinner som gjerne vil unngå tyngre dufter, men som likevel ønsker en kompleks og unik duft som ikke er kjedelig.

Maskulin moleykl-parfyme

Zarkoperfume Molécule No. 8 Wooden Chips er en maskulin molekylduft med noter av blant annet økologisk mandarinolje, tyrkisk rose, patsjuli og sort agartre.

Molekyl-parfyme for gravide

Mange gravide velger å unngå parfyme helt under graviditeten, og det er også vår anbefaling.


Det er imidlertid helt opp til deg selv, og velger du likevel en duft er en molekylduft et fint valg. Det er en god idé å spraye den utenpå klærne eller i håret, så unngår du parfymen direkte på huden.

Relaterte artikler

Finn en parfyme ut fra stjernetegnet ditt

Dufter

Finn en parfyme ut fra stjernetegnet ditt

Av Amalie Schiller

De 12 stjernetegnene har forskjellige karaktertrekk, som alle sier noe om dem som er født i de månedene. Derfor finnes det naturligvis også en duft som passer til hvert enkelt stjernetegn. Kanskje er du opptatt av stjernenes plassering – og hvis ikke, så les gjerne for moro skyld! Vi har funnet den parfymen som passer perfekt til ditt stjernetegn.

Les mer
Forskjellen på de tre forskjellige parfymetypene

Dufter

Forskjellen på de tre forskjellige parfymetypene

Av Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signalerer personlighet og kan påvirke hvordan andre oppfatter deg. Men hva er egentlig forskjellen mellom eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimate parfymeguiden her, og få vårt forslag til dufter du bare MÅ prøve.

Les mer
Topp 9 dufter for kvinner

Dufter

Topp 9 dufter for kvinner

Av Amalie Schiller

Hvilke dufter er de bestselgende og mest populære for kvinner i 2023? Det avslører jeg i denne artikkelen, hvor jeg har undersøkt hvilke dufter som er blant de mest solgte i matas. Let's start!

Les mer
Slik får du mest mulig ut av duftlys

Bolig og livsstil

Slik får du mest mulig ut av duftlys

Av Cathrine Park

Duftlys sprer hygge, velvære og herlig duft. Ta en titt på vår guide til å finne riktig duftlys, som kan brenne godt og lenge uten å sote ned stuen.

Les mer
Våre eksperter veileder deg
Våre eksperter veileder deg

Møt våre utdannede materialister, frisører og farmakonomer.