Hudpleie
4 øyekremer som gjør en synlig forskjell
Hvis du ønsker å starte dagen med friske øyne, kan den rette øyekremen hjelpe deg litt på vei. Vi har valgt ut fire av de beste øyekremene som gjør en synlig forskjell hvis du sliter med tørr hud under øynene, mørke ringer, sliten og trist hud eller ønsker en øyekrem med oppstrammende effekt.

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke øyekremer som passer til akkurat din hud, hva den skal inneholde og hvordan den skal påføres. Les mer her og bli ekspert på området.

Øyekremer til fire ulike behov:

1. Øyekrem mot mørke ringer

Veldig mange sliter med mørke ringer under øynene, så det er svært vanlig. Heldigvis finnes det mange gode produkter som kan lysne og dekke over de blålilla skyggene.

Ole Henriksen har tatt opp kampen med å redusere mørke ringer og fine linjer i øyepartiet med en øyekrem som er inspirert av "bananpudder". Den lysner, fargekorrigerer og gir øyepartiet et friskere og glattere utseende.


En annen øyekrem mot mørke ringer er Origins Refreshing Eye Ginzing Cream, som inneholder C-vitamin og niacinamid, som bidrar til å redusere det mørke området under øynene. I tillegg har den et lett perlemorsskjær som lysner øyepartiet.

Hvorfor får noen mørke ringer under øynene?

Det kan være mange årsaker til at noen opplever å ha mørke ringer. Det kan godt være genetisk og noe du har arvet fra foreldrene dine. Eller hvis du har en veldig lys hud, kan det mørke under øynene også være tydeligere.

Det kan også skyldes dehydrering, dårlig søvn eller for mye salt i maten eller alkohol. Så med noen små endringer i vanene dine i hverdagen, kan du gjøre mye.

2. Anti-age øyekremer

Hvis huden din har begynt å vise tegn til aldring, kan du velge en øyekrem som inneholder anti-ageing-ingredienser.

Ole Henriksens Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème er en annen anti-age øyekrem som reduserer rynker effektivt og samtidig er utrolig drøy i bruk. Sist, men ikke minst dufter den fantastisk!

Trenger du en øyekrem som reduserer rynker og samtidig minsker mørke ringer? Da kan Beauté Pacifiques Vitamin A Eyekrem være et godt alternativ neste gang du skal ut og handle. Den lette formelen inneholder vitamin A, som reduserer rynker synlig og effektivt.


Påfør øyekremen med ringfingeren. Den gir det letteste trykket på den sensitive huden rundt øynene.

3. Øyekrem til "puffy eyes"

Har du poser under øynene? Eller er øynene dine ofte hovne når du våkner? Da har vi et par øyekremer her som du kan ta en titt på.

Vi kan anbefale enda en lekker sak fra danske Beauté Pacifique, nemlig deres Puffy Eyes Gel. Den inneholder flere spesielle ekstrakter som bidrar til å minimere synligheten av poser under øynene. Resultatet er altså en glattere hud rundt området som gir et friskere og mer ungdommelig utseende, siden den også har en oppstrammende effekt.


Et annet godt hjelpemiddel mot "puffy eyes" er Avenes DermAbsolu Anti-age øyekrem, som gir huden rundt øynene en ekstra boost av fukt, fasthet og vitalitet. Takket være den kjølende massasjeapplikatoren vil øyepartiet fremstå friskere og de mørke ringene reduseres.

4. Øyekrem til sensitiv hud

Hvis du har en sart og sensitiv hud, er det en god idé å velge øyekremer som er parfymefrie og utviklet til en slik hudtype. Og det betyr altså ikke at de er mindre effektive!


Leter du etter en mild, men effektiv øyekrem, er Matas Natur Øyekrem et veldig godt valg. Den inneholder ingredienser som virker beskyttende og fuktgivende, som f.eks. E-vitamin, glyserol og aloe vera. I tillegg er den rik på sheasmør.


Sist, men ikke minst har vi gode, gamle Clinique med sin All About Eyes Rich øyekrem, som fukter og beroliger huden. Den er også parfymefri og testet av øyeleger, så den er perfekt til deg med sensitiv hud som trenger fuktighet og spenst.

5. Øyekrem mot pigmentflekker

Hvis du sliter med pigmentflekker i øyeområdet, er Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Eye Cream noe for deg. Denne øyekremen inneholder retinol, slik at den effektivt glatter ut de små rynkene rundt øynene. I tillegg virker kremens innhold av nærende sheasmør og vitamin C og E beroligende på den sarte huden i øyepartiet, samtidig som den tilføres aktive antioksidanter.


Den fuktighetsgivende øyekremen kan brukes både morgen og kveld og gir hele øyeområdet en oppfriskning og et jevnere utseende.


Visste du at ...
rynker oppstår raskere rundt øynene ettersom huden ikke har talgkjertler her og derfor ikke produserer fettstoff – hudens naturlige smøremiddel?

6. Øyekrem med solfaktor

Solen er herlig, men også en av hudens verste fiender når det gjelder rynker og pigmentforandringer. Derfor er det viktig at vi beskytter huden mot solens UV-stråler – dette gjelder også den sarte huden rundt øynene.


Dermalogica har derfor utviklet en nærende og lett øyekrem med SPF 15 som fornyer og lysner huden under øynene samtidig som den beskytter mot solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Det er spesielt lurt å tenke på hvis du ønsker å redusere pigmentflekker og fine linjer under øynene.

4. Øyekremer til menn

Sist, men ikke minst, skal vi omvende de kjære mennene. For er du mann, eller har du én hjemme som gjerne vil investere litt ekstra i øyepartiet, så er det mange muligheter.

Menns hud er opptil 25 % tykkere enn kvinners, noe som betyr at hudpleie rettet mot menn skal kunne trenge enda dypere ned i huden. Som mann kan du godt bruke de øyekremene vi nettopp har gjennomgått, men det kan altså lønne seg å investere i hudpleie utviklet spesifikt til menn.

Vi har lenket til et par favoritter i glidebryteren til høyre. Ønsker du fokus på å kjøle ned øyepartiet og redusere hevelser, kan du prøve Matas Men Eye Gel Roll-on, som er en del av den populære Matas Men-serien.

Hvis du er på utkikk etter en øyekrem med anti-age-egenskaper, er Force Supreme Eye Cream fra Biotherm et veldig godt valg. Den er utviklet for å redusere synlige tegn på aldring hos menn fra 40+.

Når bør jeg bruke øyekrem?

Det spiller egentlig ingen rolle om du tar på deg øyekrem før eller etter bruk av dag- eller nattkrem. Hvis du vil være sikker på at huden rundt øynene får mest nytte av øyekremen din, bør du ta den på først, spesielt hvis du pleier å smøre dag- eller nattkrem i hele ansiktet.

Hva du bør vite når du skal velge øyekrem

Når du er på utkikk etter en øyekrem, er det viktig at du gjør deg noen tanker om hva huden din trenger. Det er nemlig stor forskjell på huden vår og dermed også på hvordan vi bør pleie den på best mulig måte. Studer øyepartiet i speilet, og legg merke til hvilket hudproblem som preger området. Er området for eksempel tørt, har det mørke ringer, rynker eller pigmentflekker? Når du har funnet ut hva problemet ditt er, kan jakten på øyekrem begynne.

Dykk ned i våre hudpleienyheter:

Relaterte artikler

Slik blir du kvitt poser under øynene

Hudpleie

Slik blir du kvitt poser under øynene

Av Ida Hinchely Kyhn

Har du også opplevd å ha poser under øynene eller våknet opp med hovne øyne? I denne artikkelen gjør vi deg litt klokere på årsaken til poser under øynene, og gir deg mange tips og gode råd om hvordan du best kan redusere dem.

Les mer
Finn ut mer om sensitiv hud

Hudpleie

Finn ut mer om sensitiv hud

Av Matas

Sensitiv hud er en hud som krever mye fokus og oppmerksomhet. Sensitiv hud er en hud som kan være ekstra disponert for en rekke hudproblemer på grunn av hudens hudtype. Det avgjørende for sensitiv hud er å avdekke hvorfor huden er sensitiv og spesielt hvilke interne og eksterne faktorer som forårsaker ytterligere sensitivitet. Først når man vet dette, kan man sette inn med forebyggende pleie av sensitiv hud.

Les mer
Hyaluronsyre – naturens egen fuktighetsmester

Hudpleie

Hyaluronsyre – naturens egen fuktighetsmester

Av Trine Brøndsted

Hyaluronsyre er et naturlig stoff som vi alle er født med i kroppen, men som vi dessverre mister med alderen. Her ser vi nærmere på naturens egen fuktighetsmester.

Les mer
Lær mer om anti-age

Hudpleie

Lær mer om anti-age

Av Matas

Produkter formulert til moden hud kalles ofte antiage-produkter, og dekker over en betegnelse av hudpleie som er målrettet mot fine linjer, rynker og pigmentforandringer. For å forstå hvilket behov den modne huden har, er det avgjørende å vite mer om hvordan huden eldes og hvilke faktorer som kan være medvirkende til å fremskynde denne prosessen.

Les mer