Makeup

5 tips for fyldigere bryn og vipper

Ønsker du sterke, sunne og vakre bryn og vipper? Da har vi i denne artikkelen samlet våre fem beste tips til hvordan du kan komme i mål med den bryn- og vippelooken du ønsker.

Bryn og vipper bidrar til å definere ansiktet og fremhever øyne og ansikt på en vakker måte. I dag finnes det heldigvis produkter som øyevippe- og øyenbrynserum som kan gi oss de fyldige vippene og brynene vi drømmer om. Se hvilke produkter som kan hjelpe deg på vei her.

5 tips for vakre og fyldige vipper og bryn:

1

Bruk et øyevippe- og brynserum

Et øyevippe- og øyenbrynserum stimulerer hårveksten. Det betyr at du som oftest vil oppleve å få flere hår og at de blir lengre og fyldigere.


Du kan selvfølgelig ikke få bryn til å gro frem hvis de aldri har vært der, men med et brynserum kan du stimulere hårveksten og styrke brynene du har, slik at du får så kraftige og sunne bryn som mulig.

​​​​​​​

Det samme gjelder for vipper som du vil oppleve blir lengre og fyldigere når du bruker et vippeserum.
​​​​​​​Det enkelte vippehåret blir ikke tykkere, men du vil som regel få flere vippehår.


Slik bruker du bryn- og vippeserum


Vippeserum
Påfør vippeserum langs vippekanten, på samme måte som du legger en flytende eyeliner. Påfør på ren og tørr hud om kvelden, og la det tørke før du legger deg.

Noen kan oppleve at det kan svi litt siden mange vippeserum inneholder svært potente ingredienser, og dette er derfor helt normalt. Hvis du har mer sensitive øyne, kan du prøve denne fra Clinique, som er både parfymefri og allergisertifisert. Lavinne har også et vippeserum som er parfymefritt og sertifisert av Asthma Allergy Nordic.

Brynserum
Påfør brynserumet over hele øyenbrynet, men fokuser på de stedene hvor du opplever å ha mer bare flekker med mindre lange og tykke hår. Noen serum kan brukes både morgen og kveld. Bruker du det om morgenen før du legger makeup, må du sørge for at serumet har trukket godt inn i huden før du påfører makeup. Når ønsket resultat er oppnådd, kan du vedlikeholde ved å bruke brynserumet et par ganger i uken eller etter behov.


2

Styrk bryn og vipper innenfra

Hvis du opplever at håret er tynt og føles svekket, så gjelder det kanskje også for brynene og vippene dine.


Det er først og fremst viktig at du har et sunt og variert kosthold, slik at du får de vitaminene og mineralene kroppen din trenger. Her kan du vurdere å supplere med et kosttilskudd som inneholder Biotin eller sink.

Biotin bidrar til å opprettholde et normalt hår, mens sink bidrar til vedlikehold av normalt hår og normale negler.

3

Farg bryn og vipper, så vises de bedre

Hvis du farger brynene og vippene dine slik at selv det minste, tynne hår blir synlig, blir brynene dine mer synlige.


Hvis det begynner å dukke opp grå hår i brynene, kan du også med fordel farge dem hvis du ønsker å dekke dem. Du kan velge å farge brynene og vippene med permanent farge, eller du kan bruke en farget brynsgel til brynene, akkurat som når du bruker maskara til vippene. For å få et optimalt resultat bør du fortsatt bruke et vippe- eller brynserum.


4

Plukk med måte

Det er alltid enklere å fjerne hår enn å få dem tilbake, og selv om du ikke har kraftige øyenbryn, kan det være viltvoksende hår som må trimmes.


Før du henter frem pinsetten, må du huske å ikke plukke for mange hår over brynet, for de små tynne hårene kan hjelpe til med å definere brynet og gi det fylde. Plukk bare brynene fra undersiden og mellom brynene.
​​​​​​​Tips! Farg øyenbrynene før du plukker dem. Det gjør det lettere å se hvilke tynne hår som bidrar til å definere brynene.

5

Gi brynene dine ekstra farge og form.

Hvis du har flekker uten hår i brynene eller det er litt langt mellom brynshårene, kan du komme langt med å tegne opp brynene. Det er i disse nakne flekkene at brynene dine vil ha spesielt stor nytte av et brynserum.


  • Velg en brynsfarge (enten en blyant eller en øyenskygge) i en kald brun farge, som er én til to toner lysere enn dine naturlige brynshår.

  • Tegn opp brynene med lett hånd, slik at fargen minner om en skygge på huden under brynene.

  • Tegn eventuelt små, tynne hårstrå i de tomme flekkene med en mørkere brynsfarge, slik at du skaper dybdefølelse i brynene

  • Gre gjennom brynene med den lille børsten som følger med.
    ​​​​​​​
  • Sett brynshårene med en farget brynsgel som fremhever hårene og gir ekstra fylde og hold.


Relaterte artikler

Vi tester vippeserum

Hudpleie

Vi tester vippeserum

Av Michelle Weis

Drømmer du om lange, vakre øyenvipper – og har du vurdert å investere i et vippeserum? Så se her, hvor vi tester forskjellige serum og finner det beste vippeserumet. Vi kan allerede nå avsløre at vi er imponert over effekten av vidunderproduktet til vippene, som får dem til å vokse i lengde og tykkelse.

Les mer
Falske øyenvipper – den ultimate guiden

Makeup

Falske øyenvipper – den ultimate guiden

Av Trine Brøndsted

Vi kan alle ha behov for å gi øynene litt ekstra, og falske øyenvipper er den perfekte måten å sette fokus på øynene. Vi guider deg til falske vipper til hverdags og fest.

Les mer
Redaksjonen tester: Beste maskara

Makeup

Redaksjonen tester: Beste maskara

Av Amalie Schiller

Maskara er den tingen i sminkepungen vi her i redaksjonen hverken kan og vil leve uten. Noen foretrekker en maskara som gir et intenst og dramatisk utseende, mens andre elsker de lange og tynne vippene. Vi må nok innrømme at maskara er det produktet vi har skiftet ut flest ganger siden vi i begynnelsen av tenårene begynte å eksperimentere med den billigste typen, som vi akkurat hadde nok lommepenger til å kjøpe. Nå har vi bestemt oss for å teste noen av de beste maskaraene.

Les mer
Vi tester vannfast maskara som holder vann!

Makeup

Vi tester vannfast maskara som holder vann!

Av Mia Dybkilde & Anne Sophie Gamborg

Planlegger du å hoppe en tur i bølgene eller er du lei av at regnet ødelegger makeupen, bør du få tak i en vannfast maskara. Vi har testet fire forskjellige vannfaste maskaraer, og gir deg en oversikt over tidligere tester – les dommene her.

Les mer