Øyne

Mest populære

Pris

Anmeldelser

Produkter per side: 36 60 120 180
Side: 1/25
Velg filtre

Merker

Pris

Innhold

Sertifisering

Form

Finish

Farge

Størrelse

Egenskaper

Fargeintensitet

Anmeldelser

1925 produkter
1925 produkter
Sorter etter: Mest populære
VI GUIDER
Redaksjonen tester: beste maskara
LÆS MERE
VI GUIDER
Vi tester vippeserum
LÆS MERE
VI GUIDER
5 tips for fyldigere bryn og vipper
Forrige
Gå til side
1
av 25
Neste
Produkter per side: 36 60 120 180
Emma
Materialist
Emma ble i 2022 utdannet materialist, og har en stor lidenskap og bred kunnskap innenfor hudpleie. Emma er dessuten utdannet helserådgiver, og elsker å fordype seg i helse og velvære.
Min ekspertise er:
Hudpleie

Maskara

Maskara er for de fleste et uunnværlig makeupprodukt. For å finne riktig maskara, er det noen ting du bør tenke på:

 • Hva slags børste/applikator liker du best – gummibørste eller fiberbørste?
 • Hvilken farge vil du ha – svart, brun eller kanskje en helt annen?
 • Hva vil du at maskaraen skal gjøre for vippene dine? Skal den gi fylde, forlenge dem, skille dem fra hverandre eller bare gi dem litt bue og form?

Hvis du har svart på dette spørsmålet, kan du finne den helt rette maskaraen her på Matas.no.

Har du følsomme øyne eller allergi?

Fortvilikke, vi har også maskara for allergikere og følsomme øyne! Nilens Jord, Gosh, MIILD, Sandstone og Lavinde er alle merker som produserer allergivennlig øyemakeup – uten at kvaliteten er redusert.

Hvis du ikke har allergi, men sart hud i øyepartiet, finnes det enda flere valgmuligheter på markedet. Her kan Clinique, IDUN Minerals, Tromborg og Youngblood blant annet være muligheter for deg.

Ser du etter økologisk sminke? Da vil vi anbefale maskara fra Clarins med økologisk innhold. Du kan også sjekke ut Tromborg, Physicians Formula og Benecos.

Gode råd:

 • Ikke pump. Når du tar maskarabørsten opp og ned og opp og ned gir det deg ikke mer farge på børsten, tvert imot vil du bare tørke ut maskaraen. Når du pumper, pumper du nemlig luft ned i beholderen slik at den tørker ut raskere. Vri i stedet maskarabørsten mens du forsiktig tar den ut av beholderen.
 • Savner du fylde? Så påfør maskaraen i en sikksakk-bevegelse. På den måten får du tak i selv de minste vippene. Produktet blir også bedre fordelt på hver enkelt vippe, noe som gir deg den beste effekten.
 • Hvis maskaraen din klumper seg, er det enten fordi den holder på å bli tørr eller så frigir den mer produkt enn vippene dine kan håndtere. Bruk eventuelt en ren maskarabørste til å gre gjennom vippene når maskaraen er påført. Den vil skille vippene fra hverandre.
 • Noen har nytte av å bruke to maskaraer, én som gir lengde og én som gir fylde. Da får du full effekt! Start med å påføre maskaraen for lengde. Pass på at du maler vippene helt fra rot til tupp. Deretter påfører du maskaraen som gir volum.
 • Når du påfører maskara på de øverste vippene, er det en god idé å se ned i speilet slik at du får bedre oversikt over vippene dine. Slik unngår du også maskara på øyelokket.
 • Hvis du bruker maskara hver dag, skal maskaraen helst erstattes etter 3 måneders bruk og senest etter 6 måneders bruk. Du vil også merke når den blir tørr fordi den begynner å klumpe eller smuldre. Når det skjer, er det et tegn på at det er på tide å bytte ut den gamle med en ny. Det er mest av alt hygieniske årsaker, da det samler seg bakterier i maskaraen.
 • Aldri – aldri – del maskaraen din med noen. Heller ikke familiemedlemmer eller en nær venninne. Dere kan ha forskjellige øyebakterier, og hvis de blir blandet sammen i maskaraen din kan du ende opp med å få øyebetennelse.

Øyenskygge

Øyenskygge finnes i mange former og farger. Det finnes paletter, enkeltfarger, øyenskygge på stift, øyenskygger i kremform, flytende øyenskygge og mye annet. Det er flotte knallfarger, sølv og gull, glitter og matte skygger, jordfarger, nøytrale farger og mange andre. Finn alle her på Matas.no.

Paletter
Øyenskyggepaletter er perfekte når du er borte hjemmefra, siden de har alle fargene du kan ønske deg for en komplett look. Det er typisk en blanding av matte hverdagsfarger, som er nøytrale og nedtonede sammen med enkelte kraftige farger som er i kontrast til basen i paletten. I mange tilfeller vil det også være en sort skygge som du kan bruke til å markere øynene dine, akkurat som du ville gjort med en eyeliner.

Hvis du vil ha gode råd og veiledning til å legge den perfekte øyenskyggen, så sjekk ut matas.no. Det ligger noen gode veiledninger på Matas Stories, som du finner via Matas.no.

Vippeserum og primer

Primer er hemmeligheten bak vakker og holdbar makeup. Det er langt fra alle som kjenner til det og bruker det, og det er synd, for det utgjør en stor forskjell. Makeupen din ligger penere på huden og øynene, og det gir også en fantastisk holdbarhet.

Primer minner mest om et serum eller en krem til ansiktet i konsistens, og du påfører det når du er ferdig med hudpleien – altså etter serum og krem.

Eyeliner

En eyeliner kan gi deg enda flottere og mer markerte øyne. Den fremhever nemlig øynene dine og får det til å se ut som om vippene dine er enda tettere og fyldigere.

Eyeliner er nok en av de eldste formene for makeupprodukter som finnes. Bruken av eyeliner startet helt tilbake i oldtidens Egypt hvor både menn og kvinner brukte eyeliner for estetikkens skyld, men også for å beskytte huden rundt øynene mot ørkensolen.

Det finnes forskjellige former for eyeliner. De kommer både flytende, som blyant, gel og i vannfaste versjoner.

 • Flytende eyeliner og geleeyeliner er vanskeligst å legge. Det krever øvelser å bruke dem, men til gjengjeld kan det gi et veldig vakkert uttrykk til øyet når du mestrer håndverket. Hvis du bruker falske vipper, er disse to formene for eyeliner spesielt gode fordi de skjuler vippebåndet veldig godt.
 • Hvis du ikke liker den skarpe looken, kan du prøve med en blyant, for eksempel en kajal. En kohl eller en kajal kan du nemlig både bruke i den våte linjen og rundt øynene. Den er dessuten enklere å legge hvis du er nybegynner.
 • En geleeyeliner i form av en blyant er også en god måte å øve seg på flytende eyeliner. Den er enklere å styre og er ofte vannfast, slik at den holder hele dagen. Gelblyanten fås i noen flotte farger, så hvis du er lei av svart eller hvis du vil at det skal skje noe litt annet, kan du jo gå med en som er blå eller grønn.

Øyenbryn

Øyenbryn er en av de viktigste funksjonene som rammer inn ansiktet ditt. Din brynsstil betyr ekstremt mye for ansiktet ditt, og det gjør for eksempel en stor forskjell om brynene dine er tykke eller tynne.

På denne siden kan du finne brynblyanter, bryns-opptegnere i stiftform, brynspomade, brynspudder, brynspaletter, brynsgel og mye mer.

Formen på øyenbrynene kan være vanskelig å følge nøyaktig når du tegner brynene. Det kan også være at formen er enkel å følge, men resultatet blir likevel ikke pent. Det handler bare om at det krever øvelse. Øv deg på å finne den formen du vil ha, tegn opp brynene og plukk de overflødige hårene. Det finnes også noen gode DIY-videoer som veileder deg til hvordan du best mulig kan tegne formen på brynet ditt.

 • En brynsgel er god å bruke hvis du bare vil sette brynene på plass og eventuelt gi dem litt farge.
 • En brynsblyant eller en stift er for deg som vil skape en form til brynene og fylle ut der det mangler hår.
 • Brynspomaden kan være vanskelig å kontrollere, så den er ikke for deg som er nybegynner. Du trenger en smal og skrå børste til å påføre produktet. Start med å tegne opp brynet nedenfra, og ton deretter opp fargen.

 • Brynkits og paletter inneholder som regel alt du trenger. Både brynspudder, en form for voks med eller uten farge, en liten børste og en pinsett.

Hvis du ønsker fyldigere og tettere bryn, er et øyenbrynsserum veien frem. Påføres hver kveld i noen uker. Når du har oppnådd ønsket resultat, vedlikeholder du det ved påføring 3-4 kvelder i uken.

Øyemakeup for modne kvinner

Noe som alltid er viktig, er å ha basen i orden. Her snakker vi ikke om makeup, men hudpleie. Husk å pleie huden og øyepartiet med masse fukt, for da kommer øyemakeupen til å ligge penere og holde lenger.

Når du har det i orden, er det en god idé med en primer slik at makeupen din ikke samler seg i linjene. Den binder makeupen, og danner et jevnt grunnlag for øyenskyggen og lineren. Det er også viktig å huske og ikke bruke for mye sminke. En tung makeup vil vanligvis fremheve det man ikke vil ha fremhevet, f.eks. de fine linjene og rynkene rundt øynene.

Bruk farger og nyanser som kompletterer hudtonen din. Hvis du bruker briller, kan det være nødvendig å øke fargeintensiteten litt siden glassene i innfatningen absorberer noe av fargen.

Øyemakeup for tunge øyelokk
Marker brynene lett med et brynspudder for å gi et løft til øynene og for å markere hvor øyepartiet stopper. Påfør en forholdsvis lys øyenskygge på lokket, gjerne med litt shimmer i, for å få frem øyelokkene. Hvis globallinjen din ikke er helt synlig, kan du påføre en mørkere, brunlig nyanse i globallinjen for å gi øyet en naturlig dybde. Avslutt med din foretrukne maskara.

Øyemakeup-børster

Det vakreste resultatet får du hvis du bruker de riktige børstene. Det finnes et vell av varianter og kvaliteter, så du må prøve deg frem. Valget av børste avhenger av hva du skal bruke den til. En tett børste gir et fargemettet resultat, og en løs/langhåret børste gir et transparent resultat. Den beste tommelfingerregelen er å velge dine børster med omhu, for det er de som avgjør hvordan makeupen din vil se ut.