Negler

Mest populære

Pris

Anmeldelser

Produkter per side: 36 60 120 180
Side: 1/14
Velg filtre

Merker

Pris

Finish

Egenskaper

Fargeintensitet

Form

Innhold

Sertifisering

Farge

Anmeldelser

Aktuelt

706 produkter
706 produkter
Sorter etter: Mest populære
FINN DIN FAVORITT
Neglelakk
TA TESTEN
VI GUIDER
Den store guiden til gelélakk: Slik gjør du
LÆS MERE
Forrige
Gå til side
1
av 14
Neste
Produkter per side: 36 60 120 180
Emma
Materialist
Emma ble i 2022 utdannet materialist, og har en stor lidenskap og bred kunnskap innenfor hudpleie. Emma er dessuten utdannet helserådgiver, og elsker å fordype seg i helse og velvære.
Min ekspertise er:
Hudpleie

Neglen – Et naturlig redskap

Noen mennesker bryr seg mye om neglene sine og er opptatt av å holde dem pene og velpleide. Andre bryr seg ikke og glemmer kanskje til og med å klippe dem, slik er vi heldigvis forskjellige. Negler har vi imidlertid av en grunn, de beskytter våre sarte fingertupper og tåspisser og hjelper oss med å ta ting fra hverandre, skrelle en appelsin eller plukke opp ting fra gulvet, men hva er egentlig neglene våre sånn egentlig?

  • Neglene våre er bygd opp av ca. 100 lag og inneholder blant annet keratin, fett og vann.
  • Neglen dannes av levende celler nede ved negleroten i neglemoderen og beveger seg langsomt ut av og omdannes til døde keratinceller.
  • Neglene våre vokser hele livet, men vokser langsommere med alderen. I gjennomsnitt vokser en fingernegl ca. 1 mm i uken, og en tånegl vokser ca. 1 mm i måneden.

En del av din personlighet og personlige stil

Det er så mange forskjellige ting du kan gjøre med neglene dine. Du kan få laget kunstige negler med gel eller akryl, du kan pynte neglene med neglelakk i vakre farger eller male neglene med blomster og andre motiver. Det er kun fantasien som setter grenser.

Få neglelakken til å vare

Nail art og neglelakk i alle farger er også en god måte å avspeile din personlighet eller personlige stil, men hvordan får en lakken til å vare?

  1. Begynn alltid med å file neglene i den formen du ønsker, sørg  for at filen ikke er for grov. Deretter kan det være en god idé å bare skyve på neglebåndene, da det gir et vakrere resultat.
  2. Rens neglene dine fri for smuss og fett, det er viktig at neglene er helt tørre før du påfører lakken.
  3. Påfør basecoat i et tynt lag (dette trinnet kan variere fra merke til merke) En basecoat ligger en god base for lakken, minimerer risikoen for gule negler og kan også velges i en variant som fyller ut riller eller tilfører styrke til neglene.
  4. Når du skal påføre den fargede lakken, er det igjen viktig å legge tynne lag. Heller flere tynne lag enn et tykt lag.
  5. Avslutt lakken med din foretrukne topcoat, enten du ønsker ekstra glans eller styrke har vi en topcoat for deg.

For skånsom fjerning finner du også et stort utvalg av forskjellige typer neglelakkfjerner, både med og uten aceton.

Riktig neglepleie

Mange vil i løpet av levetiden oppleve å ha utfordringer med neglene. Det kan være at du opplever i perioder at neglene dine er myke eller brekker mer enn normalt. Det kan også være at du har hatt gelé eller akryl på neglene dine og de trenger litt ekstra kjærlighet, det finnes hjelp til alt.

Først og fremst er det viktig at du husker å pleie neglene dine, dette kan du gjøre med en skikkelig god negleolje. En negleolje sørger for å holde neglene dine smidige og fuktede, slik at de ikke splintrer eller brekker.

Du har sikkert også opplevd at neglene dine kan dele seg i lag, og det kan ofte være et tegn på at din negl mangler å få tilført noe fett. Bruk gjerne negleoljen flere ganger om dagen, og ekstra mye i de kalde periodene. Et godt tips er å ha negleoljen stående et sted du vil se den, det kan være ved siden av tannbørsten, på sofabordet eller på kontoret ved siden av datamaskinen.

I tillegg til negleolje finnes det på Matas.no et kjempestort utvalg av neglepleie til både å styrke, pleie og reparere svekkede og myke negler.