Ansiktspleie

Mest populære

Pris

Anmeldelser

Produkter per side: 36 60 120 180
Side: 1/5
Velg filtre

Merker (4)

Matas Natur, Matas Striber, My Moments, Plaisir

Pris

Hudtype

Form

Spesielle behov

Solbeskyttelse

Innhold

Sertifisering

Størrelse

Egenskaper

Alder

Anmeldelser

184 produkter – av 2851
184 produkter – av 2851
Sorter etter: Mest populære
VI TIPSER
Hyaluronsyre – naturens egen fuktighetsmester
LES MER
VI GUIDER
Tørr hud – slik pleier du den best
LÆS MERE
VI GUIDER
Vitamin A i hudpleie – bekjemp rynker og uren hud
LÆS MERE
Forrige
Gå til side
1
av 5
Neste
Produkter per side: 36 60 120 180
Emma
Materialist
Min ekspertise er:
Hudpleie

Velg rett ansiktskrem

Huden har en viktig barrierefunksjon som må vedlikeholdes for å fungere skikkelig. Uten en god ansiktskrem vil huden din bli tørr og få rynker med tiden. En god ansiktskrem trekker raskt inn i huden og gir fuktigheten og næringsstoffene som er nødvendige for å holde den myk og elastisk.

Valg av ansiktskrem avhenger av hudtypen din. Derfor er det vanskelig å si hvilken ansiktskrem som er best for den enkelte. En god ansiktskrem er lett å smøre på og trekker raskt inn i huden.

HUSK renseproduktene dine. De spiller en viktig rolle for sunn og velpleid hud. Renseprodukter er det første du bør bruke om morgenen når du våkner, og det siste du bruker før du legger deg om kvelden. Når huden er godt renset og ren, gjør du den mer mottakelig for ansiktskremen din, som både pleier, beskytter mot vær, vind og ytre påvirkninger. I tillegg tror mange at renserutinen er overflødig om morgenen. Det stemmer ikke. Det er nemlig om natten vi svetter, og alle avfallsstoffene skilles ut gjennom huden. Derfor er det viktig å rense om morgenen slik at hudpleierutinen kan fungere optimalt. Når du renser huden om kvelden, renser du huden for smuss, skitt og sminke. Deretter påfører du nattkremen din, som vil trekke inn i renset hud.

Tips! Hvis du vil ha mer ut av dag- og nattkremen din, er serum et vidundermiddel!

Hvilken ansiktskrem bør jeg velge?

Før du velger ansiktskrem bør du vurdere hvilke signaler huden sender deg. Har du sensitiv hud? Ser du aldringstegn? Eller er huden din tørr eller fet? Huden kan forandre seg på grunn av hormoner, sol, stress, mat og allergi. Før du velger ansiktskrem, er det derfor viktig at du finner ut hva huden din trenger. Hva bekymrer deg med huden din? Hvordan ser huden din ut i speilet? Når du har funnet ut det, kan du begynne jakten på en god ansiktskrem tilpasset huden og hudtypen din.

Ansiktskrem for tørr hud

Hvis huden din er tørr, er det fordi den mangler fuktighet. Tørr hud føles som om den er et nummer for lite. Den trenger derfor mye fuktighet og pleie. Hvis du sliter med tørr hud, er fuktighetsbevarende ingredienser som petrolatum og dimetikon og ulike typer fruktsmør viktige ettersom det er de som binder fuktigheten til huden. Bruk eventuelt en fuktighetsmaske 1–2 ganger i uken hvis du har svært tørr hud.

Ansiktskrem for normal hud

Hvis huden din er normal, noe den er for de fleste, føles den ikke stram. Normal hud trenger ikke like mye fuktighet. Den passer bare på seg selv mesteparten av tiden. Men selv om huden er normal og du føler at den ikke har behov for en krem, vil huden likevel ha godt av å bli pleiet med en god ansiktskrem for å opprettholde hudens tilstand. Kanskje bekymrer du deg for linjer/rynker eller slapp hud? Glem ikke at selv en vakker hud krever grundig pleie for å bevare friskheten. Derfor er det viktig å ta vare på huden din selv om den er normal, slik at du kan holde den ung og vakker.

Ansiktskrem for fet hud

Hvis du sliter med fet hud, vil du raskt se ut som du svetter. Det er ikke særlig flatterende. Fet hud fremstår skinnende. Men verst av alt kan fet hud blokkere hudens porer, noe som kan gi deg hudproblemer. Den største feilen hos mange med fet hud, er at de dropper ansiktskremen. De tror at hvis de bruker en ansiktskrem, vil huden skinne enda mer og bli enda fetere. Det er en stor tabbe å droppe ansiktskremen ettersom en ansiktskrem gjør mye mer enn bare å tilføre fuktighet til huden.

Du kan se på fet hud som sult. En sult etter næring og fettstoffer. Ofte gjør de med fet hud det motsatte av hva huden ber om. Fet hud er et tegn på at du tørker ut huden HELE tiden. Oftest vil det være fordi du bruker uttørkende renseprodukter eller ansiktskremer som ikke tilfører nok fuktighet. Huden går i forsvarsposisjon og prøver selv å bekjempe tørrheten ved å tilføre næring i form av oljer. Dette fører til en fetere hudtilstand. Fet hud er generelt sett en misforstått hudtype. Sørg for å gi fet hud fete kremer eller eventuelt ren olje. Det vil gjøre huden din både mindre og mindre fet ettersom den mettes med fett fra hudpleien din!

Ansiktskrem for sensitiv hud

Sensitiv hud er en hudtype som er tynn eller har en svært fin struktur med blodkar som ligger svært tett på hudens overflate. Huden blir derfor lett utsatt for irritasjon fra kjemikalier og andre påvirkninger. Det kan føre til rødhet, dehydrering og hudirritasjon. Sensitiv hud er plaget av betennelse, tørrhet, prikking, kløe eller blemmer. Sensitiv hud reagerer både på varme og kulde. Huden blir lett brent i solen, og her vil en ansiktskrem med solfaktor, eller en solkrem,være en kjempegod idé.  Generelt er sensitiv hud svært skjør og vanskelig å behandle.

Det vil derfor være en fordel å velge produkter som er milde uten altfor mange aktive ingredienser. En ren fuktighetskrem vil være å foretrekke til sensitiv hud.

Ansiktskrem med solfaktor

Solfaktor i en ansiktskrem er en god ting hvis du har et svært aktivt utendørsliv, og hvis du er mye ute i solen. SPF er et fyllstoff, så derfor er det ingen grunn til at du skal kjøpe en ansiktskrem med solfaktor om vinteren, eller hvis du har en kontorjobb eller hvis du oppholder deg innendørs hele dagen.

Et fyllstoff betyr at det tar mye plass i en ansiktskrem, og produsentene av kremen blir derfor nødt til å fjerne noen av de andre gode, aktive ingrediensene. Derfor lyder anbefalingen at du først bruker en vanlig dagkrem og deretter en krem med solfaktor. Det finnes forskjellig solfaktor i ansiktskremene, f.eks. SPF 15, SPF 20, SPF 30 og SPF 50. De fleste ansiktskremer har enten SPF 15 eller 20.

Ansiktskrem uten kjemikalier

Det finnes mange ulike typer ansiktskremer. Det finnes også ansiktskremer uten kjemikalier, hvis det er det du er ute etter. En ansiktskrem uten kjemikalier er en ansiktskrem med naturlige ingredienser, der det hverken finnes parfyme, fargestoffer, parabener osv. i produktene. Mange med sensitiv hud, gravide eller allergikere, foretrekker en ansiktskrem uten kjemikalier.

Ansiktskremer uten kjemikalier kan brukes av alle. Mange ansiktskremer i dag er uten parfyme og kan brukes av mange forskjellige forbrukere.

Det må imidlertid sies at det er forskjell på hvordan man opplever kjemien i produktene sine. Det er begynner å bli ganske mange produsenter etter hvert, og disse lager kremene sine på vidt forskjellige grunnlag. Derfor er følgende én av de viktigste tingene å ta stilling til når du velger en krem: foretrekker du en kjemisk fremstilt krem, helt uten naturlige ingredienser, eller liker du naturlige kremer, med planteekstrakter, blomster og eteriske oljer? Dette er en smakssak, og handler om hva den enkelte kunde foretrekker, og det finnes derfor ikke et riktig eller feil svar.

På matas.no og i våre butikker kan du tilpasse din egen hudpleierutine og finne ut om kremene dine skal ha anti-age, solfaktor, fett, ren fuktighet, fylde, letthet eller noe annet!