Til henne

Mest populære

Pris

Anmeldelser

Produkter per side: 36 60 120 180
Side: 1/23
Velg filtre

Merker

Kendt fra frisøren

Pris

Hudtype

Innhold

Sertifisering

Kjønn

Duftfamilie

Størrelse

Form

Egenskaper

Sesong

Anmeldelser

1281 produkter
1281 produkter
Sorter etter: Mest populære
VI GUIDER
Topp 10 dufter for kvinner
LÆS MERE
VI GUIDER
Finn en parfyme ut fra stjernetegnet ditt
LÆS MERE
VI GUIDER
Forskjellen på de tre forskjellige parfymetypene
LÆS MERE
Forrige
Gå til side
1
av 23
Neste
Produkter per side: 36 60 120 180

De forskjellige duftkonsentrasjonene

Parfum

Parfum er den mest konsentrerte dufttypen på markedet. Den inneholder 15–20 % rene estetiske oljer, noe som gjør duften svært intens. Et enkelt hint av en Parfum-duft vil ofte vare hele dagen. Holdbarheten til denne dufttypen er faktisk helt opp til 24 timer.

Eau de Parfum

Eau de Parfum betyr faktisk «parfymevann» på fransk og er altså en blanding av vann, alkohol og eteriske oljer. Denne typen duft inneholder 7-12 % rene eteriske oljer. Eau de Parfum må derfor betegnes som en konsentrert duft, med en holdbarhet på huden i 6–8 timer. Denne dufttypen er også den mest populære.

Eau de Toilette

Eau de Toilette er en lettere dufttype ettersom den er mindre konsentrert enn Eau de Parfum. Den inneholder 3–7 % rene eteriske oljer og har en holdbarhet på huden i 2–3 timer. Duftens varighet kan imidlertid variere avhengig av hvilke duftnoter som er brukt.

Eau Fraiche

Eau Fraiche er en forfriskende bodyspray som kan kalles kvinneutgaven av mennenes Eau de Cologne. Denne dufttypen inneholder kun 1–2 % rene eteriske oljer. Det gir den en ganske mild duft. Den inneholder dessuten ikke alkohol, så den er velegnet til deg med sensitiv hud som ikke tåler kraftige parfymer. Den varer imidlertid ikke like lenge som de andre dufttypene.

Deodoranter

Formålet med en deodorant handler ikke om å tilføre duft, men heller å redusere svette. Det finnes to typer deodoranter – de som hindrer svettelukt ved å motvirke bakteriene som skaper lukt, og de som stopper selve svetteproduksjonen. Sistnevnte er en såkalt antiperspirant, og den virker ved å blokkere porene slik at svetten ikke slippes ut.

Molekyler

En molekylduft er en parfyme som er bygget opp av molekyler og produsert på et laboratorium der den har vært gjennom en kjemisk prosess. Mange som bruker molekylparfymer kan ikke lukte på egen hånd, men folk rundt deg lukter den godt. Og det er det en spesielt grunn til. På huden blandes nemlig molekylene i duften med kroppskjemien din, noe som skaper en personlig og unik duft. Derfor vil denne dufttypen også dufte forskjellig fra person til person.

Tips! For å få mest mulig ut av parfymen din, kan du prøve å legge den på de stedene hvor pulsen kjennes gjennom huden. Her blir duften nemlig forsterket av varmen fra pulsen. Du kan for eksempel spraye på kragebeinet, mellom brystene, på innsiden av albuene eller på håndleddene. Men ikke gni håndleddene mot hverandre når du har påført parfymen – det ødelegger nemlig duften.

Duftfamilier

Når vi deler inn de mange forskjellige duftene, snakker vi om «duftfamilier». Det finnes fem forskjellige hovedgrupper, hver med sine undergrupper.

Blomsterfamilien er den største og mest populære gruppen, og domineres naturlig nok av blomster. Rose og sjasmin er de mest populære blomstene i denne gruppen. Duftene i denne gruppen kan imidlertid også preges av innslag fra frukt og urter og betegnes dermed som friske og fruktige.


Om den orientalske familien vil man ofte bruke betegnelsen sensuell. Dette er en av de større duftfamiliene som brukes til å «krydre» en duft. Her snakker vi vanligvis om holdbare og varme dufter, men det finnes også semi-orientalske dufter som domineres av blomsternoter.

Chypre-familien er moseaktige, feminine og varme dufter, som blant annet består av eikemose, eksotiske krydder og sandeltre.

Den grønne familien er en gruppe friske dufter som ofte karakteriseres som mer sporty. Spesielt mange Eau de Toilette-dufter kommer fra den grønne familien.

Aqua-familien er ganske spesiell. Parfymer fra denne familien inneholder ofte duftnoter som er fremstilt syntetisk. Dufter av for eksempel vann og/eller stein, som er mindre krydrede eller florale, er svært karakteristiske for aqua-dufter.

Tips!

Hvis du ønsker en holdbar Eau de Parfum eller Eau de Toilette, bør du holde disse unna sollys. Varmen får nemlig duften til å forsvinne raskere.

Hvis du har allergier eller er allergisk mot dufter, kan det være lurt å spraye eller klappe parfymen på klærne eller i håret. På denne måten unngår du hudkontakt. Du må imidlertid være oppmerksom på at noen dufter kan etterlate merker på klærne.

Du kan altså trygt si at duftmarkedet er mettet med et vell av forskjellige parfymer og parfymefamilier.

Hvordan vet du nøyaktig hva som passer for deg? Heldigvis har vi hos Matas Stories laget en utførlig parfymeveiledning til deg som har problemer med å velge. Den finner du her. Du kan også stole på andre kvinners dømmekraft og velge en av de bestselgende parfymene. Disse finner du her.