Til ham

Mest populære

Pris

Anmeldelser

Produkter per side: 36 60 120 180
Side: 1/14
Velg filtre

Merker

Pris

Hudtype

Innhold

Sertifisering

Kjønn

Duftfamilie

Størrelse

Form

Egenskaper

Sesong

Anmeldelser

711 produkter
711 produkter
Sorter etter: Mest populære
VI GUIDER
Topp 10 dufter for menn
LÆS MERE
VI GUIDER
Finn en parfyme ut fra stjernetegnet ditt
LÆS MERE
VI GUIDER
Forskjellen på de tre forskjellige parfymetypene
LÆS MERE
Forrige
Gå til side
1
av 14
Neste
Produkter per side: 36 60 120 180
Emma
Materialist
Min ekspertise er:
Hudpleie

Populær duft for menn

Her på Matas.no finner du alle de moderne, populære herreduftene – og den er viktig: En god duft er alltid prikken over i-en. Prøv noe nytt og spennende, eller velg din klassiske favoritt som alltid fungerer. Skal den være maskulin, eller skal parfymen godt ha en trendy vri? Skjem bort deg selv eller en du er glad i med en lekker duft for menn.

Noe for enhver anledning

En hverdagsduft

Parfymen til hverdagen kan gjerne være mild og frisk, ha et hint av sitrus og være diskré – den trenger ikke å overta rommet du kommer inn i. Hverdagsparfymen er ofte sportstypens favoritt fordi den har de mer oppkvikkende notene. Når du velger duft, er det viktigste at du liker den og at parfymen virker balansert med din naturlige kroppsduft. Her vil en Eau de Toilette-variant være et godt valg for en god hverdagsduft.

Duften til daten

Skal du føle deg ekstra lekker og selvsikker på din neste date, bør du velge en forførende og sexy duft. Det kan typisk være en Eau De Parfum-variant, gjerne med orientalske duftnoter.

Kveldsduften til byturen

Trenger du en duft til mer festlige anledninger eller til din neste tur på byen med guttene? Da kan du godt se etter en duft som tar litt mer plass og er dominerende uten å være anmassende. Her kan du godt velge de mørkere og mer krydrede notene. Det vil være en god idé å kombinere noter av lær, tre og litt søtere noter.

Kroppsspray vs. deodorant

En kroppsspray er en mild duft som er beregnet for bruk på hele kroppen. Det er ikke en deodorant/antiperspirant – den er designet for bare å brukes under armene. En antiperspirant/deodorant reduserer svettelukten der en kroppsspray ikke stopper svettelukt, men derimot gir kroppen en deilig duft.

Herredeodoranter finnes både som spray, roll-on og stick. Alle varianter finnes med og uten tilsatt parfyme. Noen deodoranter hindrer svettelukt ved å motvirke eller maskere de bakteriene som forårsaker lukt, mens andre reduserer selve svetteproduksjonen i porene, slik at svetten ikke slippes ut – for eksempel Biotherm Homme Day Control. Bruk gjerne deodorant og parfyme i samme serie, da det vil gi et sterkere duftinntrykk. Husk at holdbarheten til en deodorant er best hvis du bruker den på ren, nyvasket hud. ​​​​​​​

Noter i herredufter

Herreparfyme og andre dufter oppnår sin karakter ut fra de notene som kombineres i duften. Klassiske noter i duften til mannen er amber, orientalsk, tre, lær, fougére og blomster. De mer moderne notene i parfyme kan bestå av knuste blader eller agurk, sitrus, gourmand (kan minne om duften av dessert) og lyse blomster. Andre typiske aromaer i herredufter er plantenoter fra f.eks. bark, tonkabønner, trær, harpiks, blader og kvister.

Hvilke noter og aromaer som settes sammen og hvorfor, er en vitenskap som bare de dyktigste parfymørene mestrer. Det er derfor parfymer ofte er i en litt høyere prisklasse enn så mye annet – det legger en stor vitenskap (og dyrebare ingredienser) bak dråpene i flasken. ​​​​​​​