FINN DINE FAVORITTER
Parfyme & Dufter
Mest populære

Pris

Anmeldelser

Produkter per side: 36 60 120 180
Side: 1/39
Velg filtre

Merker

Kendt fra frisøren

Pris

Hudtype

Innhold

Sertifisering

Kjønn

Duftfamilie

Størrelse

Form

Egenskaper

Sesong

Anmeldelser

2110 produkter
2110 produkter
Sorter etter: Mest populære
VI GUIDER
Topp 10 dufter for kvinner
LÆS MERE
VI GUIDER
Finn en parfyme ut fra stjernetegnet ditt
LÆS MERE
VI GUIDER
Forskjellen på de tre forskjellige parfymetypene
LÆS MERE
Forrige
Gå til side
1
av 39
Neste
Produkter per side: 36 60 120 180

Hvordan brukes en parfym?

For å fremheve parfymen din er det viktig at duften blir sprayet på de riktige stedene på kroppen. Det er kroppsvarmen som aktiverer parfymen, og derfor er tommelfingerregelen å spraye den der du kjenner pulsen din.

Det er dessuten viktig at du ikke gnir rundt i parfymepartiklene ettersom dette ødelegger duften. Hvis du har parfymeallergi, kan du med fordel bruke parfymen på klærne.

Unngå å bruke for mye parfyme. Kun 1–2 spruter er nok til å lukte godt i flere timer, alt ettersom hvilken dufttype du bruker.

Duftens nivå/noter

En duft har vanligvis tre nivåer av duften, nemlig toppnoten, hjertenoten og bunnnoten.

Toppnoten er duften du kjenner først når du dufter parfymen. Toppnoten er en sterk note som fordamper etter kort tid. Her er det snakk om ingredienser som sitrus, bergamott, grapefrukt og appelsin.

Hjertenoten er duften du kjenner når toppnoten har fordampet. Her er det ofte snakk om blomsternoter. Det kan være rose, lavendel, ylang ylang eller hvit pepper. Denne noten varer i 2–3 timer, og deretter tar bunnnoten over.

Bunnnoten er den tyngste av dem alle. Den varer i opptil 20 timer etter at hjertenoten har fordampet. Her er ingredienser som musk, sjasmin, sandeltre, patsjuli og sedertre noen av de mest brukte.

Dufttyper

Duften kan komme i fire konsentrasjoner, henholdsvis Eau de Parfum, Eau de Cologne, Eau de Toilette og Parfum.

Eau de Cologne

Dette er den letteste av alle de fire typene. Den består nemlig bare av 2–6 % parfyme. Den er altså perfekt til en varm sommerdag, eller hvis du ønsker en mild, lett duft. Men den har svært lav holdbarhet.

Eau de Toilette

Dette er den de fleste kjenner til. Denne typen parfyme inneholder mellom 5–15 % duftoljer. Disse duftene er svært populære i vår- og sommermånedene når vi gjerne vil ha en lettere og mer forfriskende duft.

Eau de Parfum

En Eau de Parfum er mer konsentrert og intens enn de to ovennevnte konsentrasjonene. Her er innholdet av duftoljer mellom 10–20 %, og det gjør altså at den varer lenger.

Parfum

Denne typen er den mest konsentrerte av alle og inneholder mer enn 20 % duftoljer. Denne er svært intens og trenger ikke mer enn én sprut.

Oppbevaring av parfymer

For å unngå at parfymen din blir harsk, må du først se på hvordan du oppbevarer den. Parfymer er for mange en pyntegjenstand ettersom de er flotte å se på, men hvis de blir oppbevart et sted med sollys eller høy varme, brytes molekylene ned i duften. Det gjør at parfymens levetid halveres. Det er derfor en god idé å plassere parfymene dine på et kaldt og mørkt sted, slik at du kan være sikker på at de bevarer duften.

Vi har fire kategorier i duftuniverset:

​​​​​​​​​​​​​​

Blomsterduften

Dette er duften av vår og sommer. Dette er vanligvis duftene du leter etter om våren, da du gjerne vil ha en duft som minner om en stor blomsterhage. Duften har svært feminine og romantiske noter, og er derfor en superbehagelig duft til de aller fleste. Disse duftene inneholder ofte ingredienser som tuberose, sjasmin, gardenia og hvite peoner.

Frisk sitrusduft

Sitrusdufter er dufter som inneholder ingredienser som sitron, lime eller grapefrukt. Det gir nemlig duftene litt aroma og en spesiell friskhet. Denne dufttypen er for deg som liker en mildere duft. Disse kommer oftest som EdT, med kortere holdbarhet.

Orientalske dufter

En orientalsk duft er typisk dufter basert på noter som amber, patsjuli, musk, tonkabønner og vanilje. Det er disse duftene vi forbinder med noe eksotisk og mystisk. De orientalske duftene er ofte varme, sensuelle og søte.

Søte dufter

Disse duftene kalles også «gourmetdufter» fordi de leder tankene til søtsaker som dessert og godteri. De søte duftene har ingredienser som vanilje, honning og karamell. Noen av disse duftene kan også ha ingredienser som gjør dem mildere, for eksempel bringebær og jordbær.

Emma
Materialist
Emma ble i 2022 utdannet materialist, og har en stor lidenskap og bred kunnskap innenfor hudpleie. Emma er dessuten utdannet helserådgiver, og elsker å fordype seg i helse og velvære.
Min ekspertise er:
Hudpleie